HerNews.gr
Beauty LIFESTYLE

Αντηλιακό: Σε κάθε πρωινή και μεσημεριανή μας έξοδο!

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το αντηλιακό είναι ότι το εφαρμόζουμε μόνο στις παραλίες. Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου καραδοκούν.

Καλό θα είναι να το αντηλιακό να το χρησιμοποιούμε συνέχεια .Φυσικά, όχι μονάχα εκείνες τις ώρες που μαζεύουμε βιταμίνη D σε κάποια παραλία. Οι ειδικοί τονίζουν συνέχεια τη σημασία της χρήσης αντηλιακού όσο πιο συχνά μπορούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας τους καλοκαιρινούς μήνες και κάτι παραπάνω ξέρουν.

Θα πρέπει να γίνει συνήθεια το αντηλιακό.

Το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου πριν βγεις από το σπίτι. Συγκεκριμένα, η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στο δέρμα. Βέβαια, για το γυναικείο πληθυσμό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εμφάνιση πανάδων αλλά και πρόωρη γήρανση. Ειδικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες η ρουτίνα σου πρέπει να περιλαμβάνει ενυδάτωση επιδερμίδας και έπειτα εφαρμογή αντηλιακού.

Πως να διαλέξω αντηλιακό προσώπου ;

Ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας (ξηρή ή λιπαρή) μπορείς να βρεις το αντηλιακό που ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ανάλογα για κάθε δεκαετία το αντηλιακό, αναφορικά με το πρόσωπο:
  • Για ηλικίες άνω των 20

Οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία των 20+ ίσως έχουν ακμή οπότε το πιο σημαντικό είναι το αντηλιακό να μην έχει λιπαρή υφή, ώστε έτσι να αποφευχθούν και οι πιθανές γυαλάδες. Ιδανικά είναι τα gel και οι λεπτόρευστες κρέμες με χρώμα ώστε να καλύπτονται οι ατέλειες.

  • Για ηλικίες άνω των 30

Η επιδερμίδα  χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση όσο αυξάνεται η θερμοκρασία . Η επιδερμίδα σε αυτήν την ηλικιακή φάση χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση οπότε σίγουρα δώστε βάση στην ενυδατική κρέμα πριν το αντηλιακό και στη συνέχεια συμπληρώστε με δείκτη προστασίας σε πρόσωπο και χείλη. Τα χείλη σύμφωνα με τους επιστήμονες χρειάζονται αντίστοιχη προστασία καθώς δεν διαθέτουν μελανίνη κάτι που τα καθιστά επιρρεπή σε πιθανή εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

  • Για ηλικίες άνω των 40

Η περίοδος αυτή, έχει ανάγκη από έξτρα προστασία λόγω της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος και της αφυδάτωσης από την ζέστη και τις ακτινοβολίες του ήλιου. Το αντηλιακό εδώ πρέπει να έχει αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, αντιοξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά. Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες εκτός από χρήση αντηλιακού με χρώμα χρειάζεται και υψηλός δείκτης προστασίας, τουλάχιστον 30 και πάνω.

  • Για ηλικίες άνω των 50

Οι επιδερμίδες της ηλικίας αυτής έχουν τις περισσότερες φορές συγκεντρώσει “φθορές” που έχουν προκληθεί από τον ήλιο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και σε αυτήν την περίπτωση το αντηλιακό που πρέπει να επιλέξετε πρέπει να έχει ενισχυμένες ιδιότητες. Ιδανικό για αυτήν την περίπτωση είναι η αντηλιακή κρέμα  με υαλουρονικό οξύ καθώς έχει ενυδατική και αντιγηραντική επίδραση στην επιδερμίδα.

Tips για το δέρμα:
  • Μην ξεχνάς ότι το δέρμα σου είναι ζωντανός ιστός, αναπνέει και χρειάζεται φροντίδα ώστε να είναι νεανικό και φρέσκο. Το πιο βασικό είναι το νερό κατά την διάρκεια της ημέρας!
  • Να πίνεις άφθονες ποσότητες σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί! Η θάλασσα και ο ελληνικός ήλιος είναι εδώ, χαρίζοντάς μας απλόχερα σωματική και κυρίως ψυχική ευεξία!

Νεότερα Άρθρα

Κυτταρίτιδα: Εξαφάνισε την άμεσα με μεσοθεραπεία σώματος

Her News

Γλυκολικό οξύ: Σε περιπτώσεις είναι αναγκαίο στη skincare ρουτίνα;

HerNewskl

Τελικά το δεντρολίβανο μακραίνει τα μαλλιά;

HerNews ka