HerNews.gr
Ελλάδα

Ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης: Τι θα ισχύσει

Αμιγείς και μεικτοί χώροι στη διασκέδαση ανοίγουν από 15 Ιουλίου για εμβολιασμένους και μη. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το ωράριο θα είναι απελευθερωμένο.

Σε δύο κατηγορίες θα χωρίζονται οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας που ανοίγουν:

1. Στους αμιγείς χώρους, στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες

2. Στους μεικτούς χώρους, στους οποίους θα μπορούν να μπαίνουν πέρα από τους εμβολιασμένους και όσοι έχουν υποβληθεί είτε σε rapid είτε σε μοριακό τεστ PCR, ενώ εξαιρούνται τα self test.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχουν:
  • Κλειστοί χώροι, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι και θέατρα, αλλά και γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, όπου θα υπάρχει διαβάθμιση.
    Στο αμιγείς χώρους θα βρίσκονται εμβολιασμένοι (δύο δόσεις και 14 μέρες από τη 2η ή μονοδοσικά) και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.
  • Στους μεικτούς θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει rapid test.
  • Κάθε επιχείρηση θα επιλέγει αν ανοίγει ως αμιγής ή μεικτός χώρος. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα και θα υπάρχει ειδική σήμανση στους χώρους εκμετάλλευσης.
Στο 75-80% η χωρητικότητα στους αμιγείς χώρους

Στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα(σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%.
Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστοστη και κάτω του 75% για του μεικτούς.

Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούςφτάνει στο 25%.

Συνοπτικά, αυτό που θα ισχύσει:

1) Σινεμά και θέατρα που θα λειτουργήσουν από 1/7, θα λειτουργήσουν με χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης (εκτός αν επιλέξουν να μην ανοίξουν και πάνε στις 15/7 με επιλογή πια ανάμεσα στη δυνατότητα να είναι αμιγείς για εμβολιασμένους και μικτοί χώροι )

2) Για τα ανοικτά κέντρα διασκέδασης που θα ανοίξουν στις 2/7, θα λειτουργήσουν με 25% πληρότητα και με αρνητικό rapid test (το οποίο μπορεί να δηλώνεται σητν πλατφόρμα και η αρνητική βεβαίωση να βρίσκεται στο κινητό του πελάτη)

Τι θα ισχύσει στα γήπεδα:

Τέλος στα γήπεδα (ανοικτά και κλειστά) θα έχουν πρόσβαση (με μάσκα) σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

Θα προβλεφθούν συγκεκριμένες κυρώσεις και έλεγχοι από την Πολιτεία. Όλοι οι πελάτες στους αμιγείς χώρους θα πρέπει να προσέρχονται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, και στους μεικτούς με το τεστ. Ο έλεγχος θα γίνεται από ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών.

Όλοι οι χώροι που θα ανοίξουν, οι κλειστοί και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης, θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου, και οι κλειστοί χώροι κινηματογράφοι και θέατρα, θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου. Εν συνεχεία αυξάνοντας τη χωρητικότητα θα γίνονται αμιγείς χώροι.

 

Νεότερα Άρθρα

Δημήτρης Σκουλός: Τα πρώτα λόγια για την δεύτερη εγκυμοσύνη της γυναίκας του

Her News b

Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

Her News

Εθνική Πόλο: Φανερά συγκινημένος ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος – «Οφείλω μια συγγνώμη»

Her News