HerNews.gr
Beauty

Κάηκες από τον ήλιο; Και εγώ!

Και ποιος δεν πήγε παραλία το Σαββατοκύριακο με αυτή την ζεστή; Εγώ πάντως ξέκλεψα λίγο χρόνο και πήγα. Και παρόλο που έβαλα το 50αρι αντιηλιακό μου, κατάφερα να καώ από τον ήλιο, πολύ και παντού.

Και για κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν που ο λατρεμένος μας ήλιος αφήνει τα κόκκινα σημάδια του πάνω μας και το ένα μπουκαλάκι aftersun δεν φτάνει, σου έχω τα βήματα  για να ανακουφιστείς από το κάψιμο, σπιτικά. 

 

  1. Κάνε μπάνιο 

Μπες στην μπανιέρα με ξύδι από μηλίτη για να εξισορροπήσεις το pH της επιδερμίδας σου και σόδα μαγειρικής για να απομακρύνεις την ενόχληση και την κοκκινίλα, ή μερικά αιθέρια έλαια για να απαλύνεις τον γενικό πόνο. Να ξέρεις γενικά ότι Το ξύδι βοηθά στην επούλωση των εγκαυμάτων που δημιουργούνται από τον ήλιο

 

2.Πιες νερό

Ενυδατώσου από μέσα προς τα έξω. Όταν καείς από τον ήλιο, το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο και γι’ αυτό χρειάζεται να αναπληρώσεις το νερό του σώματος σου.

 

3. Φόρεσε το τσάι σου 

Χρησιμοποίησε τσάι επάνω στα εγκαύματα χρησιμοποιώντας ένα πανί. Το μαύρο τσάι απομακρύνει τη ζέστη από το καμένο δέρμα και βοηθάει στην επαναφορά του pH της επιδερμίδας σου.

 

4. Άσε το γιαούρτι , πιάσε το γάλα

Η θερμοκρασία του γάλατος θα απαλύνει το κάψιμο που νιώθεις από τον ήλιο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ένα στρώμα πρωτεΐνης το οποίο θα προστατεύσει το δέρμα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να πάρεις μια μαλακή πετσέτα και να την βυθίσεις στο γάλα, για να την χρησιμοποιήσεις σαν κομπρέσα.

 

kellyΚέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

Syrup blonde: Η τάση που θα λατρέψετε την άνοιξη!

HerNewskl

Η επιστήμη πίσω από τη φροντίδα των ματιών

Her News

Η Emilia Clarke αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια φρύδια

Her News b