HerNews.gr
Ελλάδα

Αλλαγές στα σχολεία: Πολλαπλό βιβλίο, εργαστήρια, αξιολόγηση

Αλλαγές στα σχολεία: Πολλαπλό βιβλίο, εργαστήρια, αξιολόγηση

Αναλυτικά οι άξονες που θα εξειδικευτούν στο σχετικό νομοσχέδιο το νέο “αναβαθμισμένο σχολείο” όπως χαρακτηρίστηκε στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας. Που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Με παρόντα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον χώρο του Στρογγυλού Σχολείου στον ‘Αγιο Δημήτριο. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (Δ) μιλούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου στο Στρογγυλό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια. Για παρεμβάσεις που δοκιμάστηκαν πιλοτικά και πλέον θα εφαρμοστούν καθολικά από το Σεπτέμβριο, αλλά και για νέες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο. Το οποίο τίθεται αυτήν την εβδομάδα σε διαβούλευση, για ένα σχολείο πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο, αλλά και με περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία.

«Ένα σχολείο που λειτουργεί ως ο πλέον καθοριστικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας για κάθε παιδί».

Το νέο αναβαθμισμένο σχολείο

Οι τέσσερις άξονες, που θα εξειδικευτούν στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα εισαχθεί προσεχώς στην Βουλή, αφορούν.

α) Τα εργαστήρια δεξιοτήτων, που μετά την πιλοτική εφαρμογή τους σε 218 σχολεία. Από τη νέα σχολική χρονιά εντάσσονται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων.

β) Τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση με εθνικό σχέδιο δράσης για τα άτομα με αναπηρίες.

γ) Τις «εναλλακτικές εκπαιδευτικές διαδρομές», όπως το παράλληλο μηχανογραφικό, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και

δ) Την «ενδυνάμωση και ενίσχυση» της θέσης των εκπαιδευτικών σε «ένα αποκεντρωμένο σύστημα, που στοχεύει στο αυτόνομο και ελεύθερο σχολείο».

Ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά

«Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στις γλώσσες» προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Το γεγονός ότι από την ηλικία των 4 μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα. Το νηπιαγωγείο ξεκινάει στα 4. Ξέρουμε ότι οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου έχουν διαμορφωθεί μέχρι τα πρώτα 6-7 χρόνια. Αλλά το τι γίνεται έχει μεγαλη σημασία. Ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ένα δημόσιο σχολειο και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να επιλέξουν τι θα κάνουν στη ζωή τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νεότερα Άρθρα

Αλεποχώρι: Μπήκαν στην αυλή του δύο παιδιά και τα πυροβόλησε επειδή… τα πέρασε για κλέφτες

Her News b

Δίκη Άλκη: Για «οργανωμένο έγκλημα» έκανε λόγο ο πατέρας του – «Ήθελαν να σκοτώσουν»

HerNews ka

Market Pass: Νωρίτερα οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και τα ποσά

Her News