HerNews.gr
NEWS

Κικίλιας: 6 Ιουλίου οι κατ’οίκον εμβολιασμοί στην Κρήτη

Ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί με λίστα! Θα ακολουθήσουν εμβολισμοί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα γίνονται από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Ηράκλειο της Κρήτης οι εμβολιασμοί θα γίνονται μέσω λίστας όπου θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές. Ταυτόχρονα, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προανήγγειλε τη δυνατότητα εμβολιασμών εκτός εμβολιαστικών κέντρων. Θα μπορούν δηλαδή το επόμενο διάστημα να εμβολιάζονται οι κάτοικοι ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ.

Ο κ. Κικίλιας μετά από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε τη σημαντικότητα του εμβολιασμού από όλους τους συμπολίτες μας !

Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας. Θ α γίνονται κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είπε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός θα είναι σα τείχος ανοσίας. Με αυτό το τείχος θα ενισχυθεί ο τουρισμός και κατ΄επέκταση τόνωση της τοπικής οικονομίας.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες» προσέθεσε ο κ. Κικίλιας . Επισήμανε ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” έχει πάει εξαιρετικά και η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την . «Τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Νομίζω ότι αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζονται» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου και θα έχει ως κωδική ονομασία και ως στόχο “Μήνυμα Υγείας-Γιορτή Ελευθερίας”.

Νεότερα Άρθρα

Ηλεκτρικό λεωφορείο – τραμ στην Αθήνα: Δοκιμαστική διαδρομή

Her News

Ονειρικά πασχαλινά δώρα με την υπογραφή του PaidiStore

Her News

ΚΘΒΕ: Αναβάλλει τις παραστάσεις στην Επίδαυρο λόγω πυρκαγιών

Her News