HerNews.gr
Beauty

Περσινό Αντηλιακό: Να το χρησιμοποιήσω ή όχι;

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και οι βουτιές στη θάλασσα ξεκίνησαν! Σίγουρα θα αναρρωτιέσαι αν σου κάνει το περσινό μαγιό σου, αλλά και αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περσινό αντηλιακό σου, αφού έχει ξεμείνει ένα σχεδόν γεμάτο μπουκάλι.. Μπορεί ακόμα να κανόνισες μπάνιο στη θάλασσα τελευταία στιγμή και να μην πρόλαβες να πάρεις καινούριο. Τελικά, να το χρησιμοποιήσεις ή όχι;

Να τι πρέπει να τσεκάρεις πρίν το χρησιμοποιήσεις:

Οι ειδικοί συνιστούν να μη χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία επιτρεπόμενης χρήσης. Η ετικέτα του προϊόντος γράφει για πόσο καιρό μπορούμε να το κρατήσουμε εφόσον το ανοίξουμε. Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης του είναι 12 μήνες.

Το βασικό θέμα με ένα περσινό αντηλιακό είναι ότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του, άρα δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν δείχνει αναλλοίωτο. Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης, μπορεί να έχει αναπτύξει βακτήρια λόγω του καιρού που πέρασε. Ειδικά για το πρόσωπο σου λοιπόν, το καλύτερο θα ήταν να μην το διακινδυνεύσεις!

Τα αντηλιακά συνήθως σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε η δράση τους να διαρκεί τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φέτος το περσινό αντηλιακό σου, αρκεί να μην είχε εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αν δεις όμως ότι το αντηλιακό έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά ή χρώμα σε καμία περίπτωση μην το χρησιμοποιήσεις στο δέρμα σου. 

Καλές βουτιές!

Νεότερα Άρθρα

Sheer sparkle nails: Mας θυμίζουν τα glazed donut σε μια πιο glam εκδοχή τους!

HerNewskl

Chiara Ferragni: Τόλμησε το graphic liner look!

HerNewskl

Μαλλιά: Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα τους από τη θάλασσα;

HerNewskl