HerNews.gr
Fitness

Λεπτά μπράτσα: Μάθε πως θα τα αποκτήσεις!

Τα λεπτά μπράτσα είναι κάτι που όλες μας θέλουμε να έχουμε, όμως λόγω σωματικής κατασκευής, ή με μερικά κιλά παραπάνω, τα μπράτσα μας παχαίνουν. Το πρόβλημα έρχεται στο προσκήνιο κάθε καλοκαίρι.

Στα μπράτσα δυστυχώς αποθηκεύεται λίπος το οποίο δεν φεύγει εύκολα.

Η αλήθεια είναι ότι τα μπράτσα είναι ίσως η δυσκολότερη περιοχή για εκγύμναση και αδυνάτισμα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν αρχίζουν να πλησιάζουν τα 30, γίνονται διαφορές στο σώμα τους. Η γήρανση, το βάρος, η διατροφή και άλλοι παράγοντες, επηρεάζουν την εικόνα μας.

Το αδυνάτισμα στα μπάτσα λοιπόν είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν ανήκουμε στην κατηγορία των γυναικών οι οποίες συσσώρευσαν λίπος σε αυτή τη περιοχή.

Όμως, με σωστή διατροφή και άσκηση θα δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Αδυνάτισμα στα μπράτσα:

Η σωστή διατροφή αποτελεί την βάση για το αδυνάτισμα στα μπράτσα. Πρέπει να τρεφόμαστε μα διατροφή χαμηλή σε λιπαρά έτσι ώστε να καίμε το λίπος και να μην αποθηκεύεται. Το σώμα μας αποθηκεύει το λίπος σε διάφορα σημεία, στα μπράτσα μάλιστα είναι μια από τις πιο επίμονες μορφές σωματικού λίπους.

Τι να τρώμε:

Καλύτερα να επιλέγουμε πρωτεΐνη, λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, τροφές που χορταίνουν την πείνα , όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας και το τυρί ρικότα.

Αν κόψουμε τα λιπαρά, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, το αλάτι και τη ζάχαρη, τρώμε πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και πίνουμε πολύ νερό, ενεργοποιούμε τη καύση λίπους που υπάρχει αποθηκευμένο στον οργανισμό μας.

Γυμναστική για αδυνάτισμα στα μπράτσα:

Η αερόβια ή καρδιαγγειακή άσκηση βοηθάει πολύ στο αδυνάτισμα της περιοχής των μπράτσων. Τα βάρη επίσης θα μας βοηθήσουν στην καύση του τοπικού λίπους.

Μη φοβάσαι ότι θα φουσκώσουν με τα βάρη τα μπράτσα σου, δε διαθέτεις το ορμονικό προφίλ για ν’ αναπτύξεις αυτόν τον όγκο μυϊκής μάζας. Τα βάρη θα βελτιώσουν αισθητά την εμφάνισή των χεριών σου, χαρίζοντάς σου γραμμωμένους μυς που διαγράφονται.

Ακόμα, οι πλαινές και ανάποδες εκτάσεις χεριών είναι πολύ αποτελεσματικές, με αρκετές επαναλήψεις.

Τρεις με τέσσερις φορές της εβδομάδα αρκούν για ένα υπέροχο αποτέλεσμα!

Μια άλλη λύση είναι οι ασκήσεις με σχοινάκι ή λάστιχο όπως στις Pilates, ή ακόμα και με το βάρος του σώματος, όπως η yoga.
Το μυστικό είναι να μένουμε αρκετή ώρα στην έκταση, στην κίνηση και να κάνουμε αρκετές επαναλήψεις..

Ακόμα και αν τεντώνουμε τα χέρια προς τα πάνω είτε παράλληλα με τους ώμους, οι μύες στα μπράτσα ενεργοποιούνται!

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μια προπόνηση

Her News

Αιώνιο ερώτημα: Γιατί κάποιοι τρώνε και δεν παχαίνουν;

Her News b