HerNews.gr
Καριέρα

Φάρος ελπίδας: Πρόσληψη απόφοιτου μαθητή με αναπηρία !

Δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο στην πράξη, τα Supermarkets Χαλκιαδάκης προχωρούν σε πρόσληψη απόφοιτου μαθητή με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17/6/21 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της κυρίας Δέσποινας Βοσκοπούλη, κοινωνικής λειτουργού του ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας και των κυρίων Νίκο Παπαδαντωνάκη, υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και Μιχάλη Τζαγκαράκη, υπεύθυνο Marketing και Επικοινωνίας της εταιρείας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η πρόσληψη με μερική απασχόληση ενός αποφοίτου του ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας για εργασία στο κατάστημα Χαλκιαδάκη της περιοχής. Με την πρωτοβουλία τους αυτή , τα supermarkets Χαλκιαδάκης δίνουν ίσες ευκαιρίες για εργασία στα άτομα με ιδιαιτερότητες και ξεχωριστές ικανότητες .

Ταυτόχρονα παραβλέπουν τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν επέλθει και αποδεικνύουν στην πράξη την έλλειψη διακρίσεων στον εργασιακό χώρο .

Επιτέλους ενίσχυση των ομάδων ειδικών αναγκών!

Ο απόφοιτος του ΕΕΕΕΚ θα ξεκινήσει την εργασία του με την βοήθεια όλου του προσωπικού του σούπερ μάρκετ . Ευελπιστούμε όλοι να αποβεί μια θετική εμπειρία , όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους εργαζόμενους και για τον κόσμο της Ιεράπετρας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κρυσταλλία Γραμματικάκη και όλους τους συνεργάτες στο κατάστημα για την οργάνωση της ομαλής ένταξής του στον εργασιακό χώρο. Δίνοντας ίσες ευκαιρίες εργασίας στα άτομα με αναπηρία και υπερβαίνοντας εμπόδια και κοινωνικά στερεότυπα, ανοίγουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ένας φάρος ελπίδας!

Παράλληλα η ενίσχυση των ομάδων με ειδικές ανάγκες συνεχίζεται .Συγκεκριμένα , στην εστίαση έγιναν υποχρεωτικοί οι τιμοκατάλογοι σε γραφή Braille για τα άτομα με προβλήματα όρασης . Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) για τους τιμοκαταλόγους τους.

Σε ό,τι αφορά τους πελάτες με προβλήματα όρασης, οφείλουν οι ιθύνοντες να τους παρέχουν καταλόγους στην αναγνωρισμένη γραφή τους, δηλαδή τη γραφή Braille.

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος Braille, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του έχει την δυνατότητα να βοηθήσει στην δημιουργία αυτών των τιμοκαταλόγων.

Νεότερα Άρθρα

Πως να πετύχεις τα όνειρά σου: Η τεχνική με τα 4 βήματα

Her News

Θες να διαπραγματευτείς έναν μεγαλύτερο μισθό; 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Her News

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να γίνεται πλούσιος; Κι όμως, υπάρχουν 5 tips

Her News b