HerNews.gr
Ψυχολογία

4 πράγματα που πρεπει να κάνεις πριν κοιμηθείς

Πριν κοιμηθείς μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να κοιμάσαι καλύτερα. Δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζεις.
Είναι κάποια απλά πράγματα τα οποία μπορείς να υιοθετήσεις και θα δεις πόσο θα αλλάξει η ποιότητα του ύπνου αλλά και του ξύπνιου σου!

Ξάπλωσε 15 λεπτά νωρίτερα

Δοκίμασε αυτό το απλό κόλπο – πήγαινε στο κρεβάτι 15 λεπτά νωρίτερα απ’ όσο σχεδιάζεις να κοιμηθείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά και η στέρηση του ύπνου μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στην υγεία αλλά και την παραγωγικότητα. Πηγαίνοντας στο κρεβάτι  και ξαπλώνοντας νωρίτερα, μπορείς να αλλάξεις βαθιά ριζωμένες συνήθειες και να σταματήσεις να μεταθέτεις την ώρα του ύπνου σου.

Βούρτσισε τα δόντια σου

Η χρήση της οδοντόβουρτσας έχει τεράστια επίδραση στην υγεία σου. Τα άρρωστα ούλα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως παθήσεις στην καρδιά και το αναπνευστικό. Αν δεν χρησιμοποιείς καθημερινά οδοντόβουρτσα και νήμα έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις τα δόντια σου μεγαλώνοντας. Ένα μικρό τιπ είναι να ουρτίσεις τα δόντια σου νωρίτερα ώστε να μην θέλεις να φας καθώς πέφτεις στο κρεβάτι. 

Να διαβάζεις

Πριν κοιμηθείς μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο. Όχι από το κινητό αλλά χαρτί κανονικό. Το καλύτερο ανάγνωσμα είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Αν κάνεις το λάθος να διαβάσεις ένα βιβλίο με περίεργη πλοκή όπως κάποιο μυστηρίου θα σου φύγει η νύστα και το ξυπνητήρι θα χτυπήσει γρηγορότερα. 

Τεντώσου

Το τέντωμα είναι μια καλή συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις. Όχι μόνο κάνει καλό στις αρθρώσεις και την ευλυγισία σου, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στον ύπνο.

Νεότερα Άρθρα

Εκδίκηση: Σωστός ή λάθος δρόμος;

Her News b

Μήπως πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τα social media;

Her News

Σταθεροποιώντας το μέλλον: Στόχοι εξέλιξης και για το νέο έτος

HerNews ka