HerNews.gr
Health

Τι μπορείς να τρως όταν έχει ζέστη

Καθώς φτάνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και να προσέξουμε είναι τι τροφές καταναλώνουμε. Η ζέστη μας ρίχνει και αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε με την τροφή και την ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Τρώμε μικρά γεύματα 

Με αυτό τον τρόπο δεν επιβαρύνουμε το πεπτικό μας σύστημα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της απίστευτης ζέστης που υπάρχει το αναπνευστικό αλλά και κυκλοφορικό σύστημα ήδη καταπονούνται.

Αποφεύγουμε τις λιπαρές τροφές

 Οι λιπαρές τροφές όπως το κόκκινο κρέας αλλά και τα ολόπαχα τυριά που απαιτούν περισσότερο χρόνο για την πέψη τους και ζεσταίνουν το σώμα. Οι καλύτερες επιλογές είναι το ψάρι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και τα άπαχα γαλακτομικά . 

Μην πίνετε πολύ καφέ

Μπορεί ο καφές να συνυπολογίζεται πλέον στη συνολική ενυδάτωση του οργανισμού καλό θα ήταν να μην υπερβαίνετε τα δύο φλιτζάνια την ημέρα επειδή έχει διουρητική δράση.
Το ίδιο ισχύει και τα αλκοολούχα που προκαλούν διούρηση και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Συνεπώς πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Όχι στα τηγανητά και τις σάλτσες

Επιλέξτε ψητά, βραστά και φαγητά στον ατμό γιατί είναι πιο εύπεπτα και δεν θα σας κάνουν να νιώθετε δυσφορία στην ζέστη.

Καταναλώστε πολλά φρούτα

Το καλύτερο είναι να καταναλώνουμε 5-6 μερίδες φρούτων την ημέρα. Μια μερίδα αντιστοιχεί σε μια φέτα καρπούζι ή πεπόνι. Ακόμα και σε δυο βερίκοκα, ένα ροδάκινο, 12 κεράσια ή 17 ρόγες από σταφύλια. Επίσης καλό είναι τρώμε και δυο ατομικές σαλάτες την ημέρα.

‘Οπου παγωτό, μακριά…

Μην σας πιάσει μανία και θέλετε να φάτε ό,τι παγωτό υπάρχει. Καθώς αποφύγετε και τα  αναψυκτικά επειδή έχουν πολλές θερμίδες. Οι γρανίτες και τα light αναψυκτικά είναι προτιμότερα.

 

Νεότερα Άρθρα

Μελέτη αποκάλυψε τα 7 πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο

HerNews ka

Μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα!

HerNews ka

Το καυτό μπάνιο καίει θερμίδες

Her News