HerNews.gr
Διεθνή

Ραφαέλα Καρά: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια!

 Η Ραφαέλα Καρά έγραψε τη δική της ιστορία στον χώρο της μουσικής και της τηλεόρασης.Ειδικότερα  απέκτησε φανατικό κοινό που αποθέωνε τη φωνή και το πολύπλευρο ταλέντο της.

Η Ιταλίδα Ραφαέλα Καρά άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα ,νωρίς το απόγευμα.Ήταν διάσημη παρουσιάστρια και τραγουδίστρια.Έκανε πέρασμα και από τον κινηματογράφο.

Θλίψη στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, πέθανε στις 16:20 σήμερα η πασίγνωστη τραγουδίστρια. Πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από χρόνια μάχη με ασθένεια, όπως μετέδωσαν στη συνέχεια τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ποια ήταν η Ραφαέλα Καρά!

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι,ήταν ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά, ήταν ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943.

Η Ραφαέλα Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών. Συμμετείχε σε τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ άλλων ήταν κριτής και στο ιταλικό «The Voice».

Η ζωή της

Γεννήθηκε στην Μπολόνια στις 18 Ιουνίου 1943. Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι «Tuca Tuca».Συνθέτης του κομματιού ήταν ο Gianni Boncompagni.Ο ίδιος ήταν συνεργάτης και σύντροφός της.

Το «Tanti Auguri» ήταν μια ακόμη επιτυχία της Ραφαέλα Καρά. (Γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο «Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur»). Στη συνέχεια, το «A far l’amore comincia tu» αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο «Do It, Do It Again»).

H Raffaella Carra είχε πρωταγωνιστήσει και στην ταινία «Το Εξπρές του φον Ράιαν» (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ. Γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι

To 1969-1970 γνώρισε τεράστια τηλεοπτική επιτυχία.Αναλυτικότερα, με το show «Lo Agata e tu» ,μαζί με τους Nino Taranto και Nino Ferrer), λάνσαρε ένα νέο τύπο, σύγχρονου και εκρηκτικού showgirl.

Γνωστή στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα,τη γνωρίσαμε μέσα από τα εντυπωσιακά τηλεοπτικά show.Όμως θα συνεχίσει να μνημονεύεται για το «σουξέ» της «A far l’amore comincia tu».Αυτό το τραγούδι έχει αποκτήσει σταθερή θέση σε playlist για δεξιώσεις γάμων αλλά και πάρτι με τραγούδια της disco.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οικογένειά της,αναφέρεται ότι:

«Η Ραφαέλα μάς άφησε. Πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα».

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τζένιφερ Άνιστον: «Παλεύει» μετά τον θάνατο του Μάθιου Πέρι – Οι οικείοι της ανησυχούν για εκείνη

HerNews ka

Μπραντ Πιτ: Πάσχω από σπάνια ασθένεια, δεν θυμάμαι πρόσωπα

Her News b

Maluma: Περιμένει το πρώτο του παιδί με τη σύντροφό του Susana Gomez – Δείτε το φύλο

HerNews ka