HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Δευτέρα: Πάμε βόλτα στην Εθνική Πινακοθήκη

Δευτέρα, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας πάμε μια “digital” βόλτα στην Εθνική Πινακοθήκη, μέσα από υπέροχες φωτογραφίες. 

Μετά από δέκα χρόνια εργασιών, η νέα υπερσύγχρονη Πινακοθήκη ολοκληρώθηκε και θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό της μόλις το επιτρέψουν τα μέτρα για την πανδημία. 

 

Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε με βάση τη διαθήκη του νομικού και φιλότεχνου με σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι και ιδρυτικού μέλους στην εταιρεία «Φίλοι του Λαού» Αλεξάνδρου Σούτζου (1839-1895), που κληροδότησε την κινητή και ακίνητη περιουσία του, όπως και τη συλλογή έργων τέχνης και νομισμάτων του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία ενός «Μουσείου Καλών Τεχνών»  

 

Η Εθνική μας πινακοθήκη έχει συνολική έκταση 20.760 τ.μ. αφού μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 εκθεσιακά μόνιμα έργα.  Τα έργα της έκθεσης προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της, με ζωγραφική του 19ου αιώνα. 

 

Εκτίθενται κατ’ εξαίρεση δύο πίνακες Ιταλών καλλιτεχνών, οι οποίοι ανήκουν στο Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός. Παραχωρήθηκαν, γενναιόδωρα, για τις ανάγκες του επετειακού αφιερώματος. Όλοι οι πίνακες της έκθεσης είναι εμβληματικά έργα, τα οποία οι δημιουργοί τους τα εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

 

 

Η Γεωργία Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων δήλωσε πως «Η Εθνική Πινακοθήκη αποτελεί ένα σπουδαίο έργο, κληρονομιά για το Ελληνικό Έθνος, συμπληρώνοντας έτσι τους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς που διαθέτει η Ελλάδα και αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία του Πολιτισμού μας».

 

Οι εκθεσιακοί χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης, στο ανακαινισμένο της κτήριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 50.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Στην μικρή οθόνη μεταφέρεται η υπόθεση της Πάτρας – Αμερικανική εταιρεία θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τα τρία νεκρά κοριτσάκια

Her News

Εθνικές εκλογές: Τα 10 σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες – Ο πλήρης οδηγός για την κάλπη της 21ης Μαΐου

HerNews ka

Voucher 200 ευρώ: Πότε ξεκινά ο νέος κύκλος, τι εξοπλισμός επιδοτείται

Her News