HerNews.gr
Ελλάδα

Σχολεία: Αλλαγές από Σεπτέμβρη

Αλλαγές έρχονται στα σχολεία από Σεπτέμβρη.Σ’όλες τις βαθμίδες θα υπάρξει ανανέωση.Επιπλέον θα ξαναγραφτούν τα βιβλία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις αλλαγές στα σχολεία στο Open και την εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει». Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται η εκπαίδευση στην Ελλάδα και να την κάνουμε πιο ευέλικτη» .

Εν συνεχεία,τόνισε,ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα σχολεία .Διότι σταδιακά πρέπει να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.Ταυτόχρονα, καλό είναι να δωθεί μεγαλύτερη ευελιξία στους εκπαιδευτικούς.

l
Ξαναγράφονται όλα τα βιβλία!

Παράλληλα, το υπουργείο θα διεξάγει διαγωνισμό .Αναλυτικότερα, διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για την εγγραφή όλων των βιβλίων που διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων τόνισε ότι υπάρχουν 3 τρόποι για να λάβουν οι μαθητές τα αποτελέσματα:
  • Οι παραδοσιακοί πίνακες στα σχολεία
  • Η Ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
  • Τα SMS στα κινητά

Από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα και κλείνει την Τρίτη 9 Ιουλίου .Έτσι ώστε οι υποψήφιοι να δηλώσουν όλα τα στοιχεία τους .Και στη συνέχεια να τους σταλούν με SMS με τα αποτελέσματα.

Τα μηνύματα θα στέλνουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο;

Σε όλη τη χώρα  στο νηπιαγωγείο ξεκινούν αλλαγές. Συγκεκριμένα τα παιδιά θα ξεκινούναπό τα 4 τους χρόνια το νηπιαγωγείο.Ειδικότερα έχει διαπιστωθεί ότι όταν τα παιδιά λαμβάνουν προσχολική εκπαίδευση νωρίτερα, έχουν καλύτερες επιδόσεις στη μάθηση.

  • Υπάρχουν μεριμνήσεις για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες.
  • Επιπλέον θα ενταχθούν δραστηριότητες όπως αγγλικά και αρκετά εργαστήρια δεξιοτήτων όπως κριτικής σκέψης και ενσυναίσθησης που θα προάγει το σεβασμό προς το περιβάλλον, την ρομποτική, την επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη.
  • Διπλάσια πρότυπα και πειραματικά και για πρώτη φορά δημιουργούνται τα πρώτα πρότυπα επαγγελματικά λύκεια.

Νεότερα Άρθρα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ σε Αλεξανδρούπολη και Αττική λόγω των πυρκαγιών

HerNews ka

Φώφη Γεννηματά: Κατάθεση χρημάτων σε Κιβωτό του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνων – H επιθυμία της οικογένειάς της

Her News b

Πάτρα: Νέα τοποθέτηση από τους γονείς για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι λέει η μητέρα

Her News