HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Τζένη Διαγούπη: “Έχω υποστεί bullying για τα κιλά μου. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θα συνεργαζόμουν…”

Συνάντησα την ταλαντούχα ηθοποίο Τζένη Διαγούπη σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης. Χαρούμενη, με θετική ενέργεια και ένα πλατύ χαμόγελο μας ήπιαμε τον καφέ μας στο New Habits στην Νέα Σμύρνη & μας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις.

Μίλησε για το bullying που έχει υποστεί για τα κιλά της, για το κίνημα #me too αλλά και για το ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θα συνεργαζόταν. Πως της φαίνεται η νέα εποχή του θεάματος και για το αν θα συνεχίσει στο επιτυχημένο σήριαλ της ΕΡΤ όπου πρωταγωνιστεί “Χαιρέτα μου τον πλάτανο”

Συνέντευξη στην Βιβή Μπουγιούρα

Η ΕΡΤ φέτος έκανε την έκπληξη στα τηλεοπτικά δρώμενα. Θα ήθελα να μας πείτε για το «Χαιρέτα μας τον Πλάτανο». Πως βιώσατε την αποχώρηση του κ.Φιλιππίδη;   

Εμείς στο σήριαλ θεωρώ ότι το διαχειριστήκαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε κυρίως ως ομάδα. Το σήριαλ επηρεάστηκε αρκετά και η δομή καθώς και η ροή του σήριαλ εφόσον έπρεπε να αλλάξει ένας άνθρωπος. Μάλιστα δε γινόταν να αντικατασταθεί αλλά έπρεπε να φύγει ολόκληρος ο ρόλος…Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα..

Ο καινούριος ρόλος δόθηκε στον κ.Χαλκιά…Θα συνεχίστεί και για δεύτερη σεζον λοιπόν το σηριαλ. Θα είναι με τους ίδιους συντελεστές, πρωταγωνιστές ή θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές;

Ακριβώς.. Δημιουργήθηκε ένας νέος ρόλος έτσι να συνεχιστεί το έργο… Εκεί κληθήκαμε όλοι μας να κρατήσουμε τις ισορροπίες μας για να πάμε παρακάτω! Θεωρώ ότι δεν μας επηρέασε πολύ ..σίγουρα για τον καθένα μας προσωπικά βιώθηκε με διαφορετικό τρόπο. Στα γυρίσματα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα , γιατί μας προστάτευσε πάρα πολύ ο σκηνοθέτης μας, ο κ. Μορφονιός. Οπότε προχωρήσαμε παρακάτω. Δεν ξέρω αν επηρέασε την πλοκή  αλλά και πώς βγήκε στην απόδοση. Θα μας το δείξει η επόμενη σεζόν.

Είναι ένα καθημερινό σήριαλ, σίγουρα υπάρχουν αρκετές αλλαγές, οι οποίες θα προσαρμοστούν μέσα στις ιστορίες, τις οποίες δεν τις ξέρουμε ακόμα. Έχουμε σταματήσει τώρα τα γυρίσματα για τη 1η σεζόν. Θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέχρι 5 Ιούλιου. Τότε θα γνωρίζουμε και τις νέες ιστορίες προσθήκες.

Πείτε μας για το κίνημα #metoo. Ο Φεβρουάριος υπήρξε ένας μήνας γεμάτος αποκαλύψεις και αλλαγές τόσο  στη ζωή των ηθοποιών όσο και στον κόσμο του θεάματος

Κοιτάξτε το θέατρο από το Μάρτιο του 2020 δεν ζει προσπαθεί να επιζήσει. Νομίζω ήταν ένα κύμα που προετοιμάστηκε και ψυχολογικά για να γίνει τώρα. Ίσως ο κορονοϊός στην 1η καραντίνα μας βοήθησε και καθαρίσαμε τα σπίτια μας. Στη 2η  όμως αποφασίσαμε να καθαρίσουμε τον τόπο οπότε μας βρήκε και πιο προετοιμασμένους..

Πιστέψτε με αν τα θέατρα λειτουργούσαν δε θα συνέβαινε αυτό. Και αυτό γιατί υπήρχε και υπάρχει πάντα ο φόβος της εργασίας! Το κλασσικό τι θα πει ο κόσμος, οπότε τότε δεν είχε κανένας τον φόβο της εργασίας γιατί ήταν ήδη άνεργος. Από ότι βλέπουμε θα είναι για αρκετό χρόνο έτσι στο θέατρο και έπρεπε να σκάσει αυτό το κύμα που λέγεται me too και να βγουν αυτές οι μαρτυρίες των ανδρών και των γυναικών προς τα έξω.

Εσείς μετά από αυτές τις αποκαλύψεις πέσατε από τα «σύννεφα»; Ούτε με τον κ.Λιγνάδη ούτε με τον κ. Φιλιπίδη ούτε με τον κ.Κιμούλη; Έχετε συνεργαστεί με κάποιον από αυτούς; Γνωρίζατε στους καλλιτεχνικούς κύκλους αν κάποιοι είχαν κακοποιητικοί συμπεριφορά; Έστω το 80% ή το 100%;

Όχι δεν «έπεσα από τα σύννεφα»! Δεν γνώριζα τη προσωπική ζωή του καθενός όπως είναι φυσικό! Κακοποιητική συμπεριφορά ίσως… Η αλήθεια είναι όταν ξέρεις ή συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους , μαθαίνεις τα νέα των προηγούμενων αλλά αν δεν έχεις και ο ίδιος μια άποψη.  Δεν μπορεί να κρίνεις και τα πάντα  παρ’ όλου που τα νέα  κυκλοφορούν.

Έχω συνεργαστεί με τον κ. Σπυρόπουλο στο θέατρο. Από εκεί άνοιξε και ο «ασκός του Αιόλου». Απλά δεν είχα την εμπειρία αυτή. Αναγνωρίζω ότι οι γυναίκες και οι συνάδελφοι που κατήγγειλαν όλα αυτά που κατήγγειλαν και λίγα είπαν…  Όσον αφορά το 100% το ξέρει μόνο η δικογραφία και οι μαρτυρίες δεν μπορούν να δημοσιευτούν αυτά!

Σχετικά με τις γυναίκες που έχουν κάνει  καταγγελίες και εκείνες που δεν είχαν την ίδια ψυχική δύναμη… Έχει τύχει να σας μιλήσουν για αυτό που βίωσαν; Χωρίς να τις ονοματίσετε… Πιστεύετε θα έρθουν και άλλες καταγγελίες;

Κοιτάξτε, με τις περισσότερες είμαστε προσωπικές φίλες είτε έχουμε ξεκινήσει μαζί οπότε έχουμε βιώσει όλο αυτό μαζί κανονικά… Τόσο βροντερές; Δε νομίζω ότι υπάρχουν οι ανάλογοι άνθρωποι… για να καταγγελθούν.. Καταγγελίες και μαρτυρίες για κακοποιητική συμπεριφορά σίγουρα υπάρχουν.. Όπως για την εργατική κακοποιητική συμπεριφορά όσον αφορά την εργασία και τα οικονομικά θέματα, αλλά όσον αφορά την αξιοπρέπεια την ηθική θα πρέπει να μπει ένα όριο!

Έχετε Social Media; Πιστεύετε ότι έχουν βοηθήσει;

Η Τζένη Διαγούπη απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια: “Έχω social media και προσπαθώ να παίρνω μια θέση. Αυτό είναι αλήθεια τα social media δεν κάνουν μόνο κακό αλλά κάνουν και καλό στη ζωή μας. Απλά αυτό το διάστημα ζούμε μέσα από τα social media και είναι σαν ένα λαϊκό δικαστήριο. Το λαϊκό δικαστήριο μπορεί κάποια στιγμή να το φάει το θύμα, καλό θα είναι να έχουμε ένα όριο. Δεν υπάρχει το όριο. Ο καθένας έχει το δικό του όριο και διαχειρίζεται το προσωπικό του προφίλ με δικό του τρόπο, συμπεριφέρεται με το πώς έχει μεγαλώσει κοινωνικά, τι πολιτικές , θρησκευτικές πεποιθήσεις έχει!”

 

Έχετε λάβει απειλές, σεξιστικά σχόλια στα social media; Αν ναι, απαντάτε;

Τις περισσότερες φορές απαντώ , κάποια όμως τα σβήνω. Δεν μπάινω στη διαδικασία να ασχοληθώ. Κοίτα ….δεν έχει σημασία αν έχεις πειράξει κάποιον , σημασία έχει τι λες εκείνη τη στιγμή. Το 80% από αυτά που έχω είναι θετικά θεωρώ..από πάρα  πολλές γυναίκες και πολύ νέες κοπέλες. Μου αρέσει που αυτά που γράφω αφορούν τις γυναίκες. Μ αρέσει να γράφω και να λέω τη γνώμη μου αλλά κάποιες φορές κρατιέμαι…προσπαθώ να είμαι αντικειμενική.

Σας ενοχλεί που κάποιοι συνάδελφοι σας παίρνουν θέση στα social media; Για παράδειγμα η κ.Μουτίδου  κάθε Δευτέρα ανεβάζει ένα βίντεο όπου με χιουμοριστικό τρόπο μιλάει για πολιτική , σχολιάζει την επικαιρότητα.

Φυσικά, η θέση της Σοφίας είναι αυτή. Είναι μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφος, ταλαντούχα, είναι εξαιρετική. Έχει μια συγκεκριμένη θέση. Καλά κάνει.. Την παρακολουθώ μάλιστα, γιατί όπως σας είπα είναι φίλη μου, την ξέρω 22 χρόνια και προσπαθεί να αλλάξει λίγο την σκέψη των ανθρώπων.

Σε μια συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι δε θα ήθελε να ξανασυνεργαστεί με την κ.Καστάνη. Εσείς θα θέλατε να μην ξανασυνεργαστείτε με κάποιον;

Έχει όμως συνεργαστεί με την κ. Καστάνη και για να το δηλώσει αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει κάτι δύσκολο. Και προσωπικά και ψυχικά και δε θα ήθελε να ξανασυνεργαστεί. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με όσους έχω συνεργαστεί είτε σκηνοθέτες είτε ηθοποιούς. Το να μη θες να συνεργαστείς με κάποιους ή να ξαναμιλήσεις μαζί τους δικαίωμά σου είναι. Εγώ σαν Τζένη, δε θα ήθελα να συνεργαστώ με άτομα που έχουν φερθεί άσχημα και σε συναδέλφους όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν νομίζω να συνεργαστώ…

 

Με τον Νίκο Μουτσινά έχετε επαφές; 

Με τον Νίκο ήμασταν συνεργάτες 4 χρόνια απλά οι δρόμοι χωρίζουν γιατί οι
άνθρωποι διαλέγουν τι θέλουν να κάνουν. Με τον Νίκο γράψαμε 3 πολύ μεγάλες
επιτυχίες & τις ζήσαμε πολύ καλά. Δεν έχουμε κάτι που να μας χωρίζει ίσα ίσα
μας ενώνουν πολύ περισσότερα. Λέμε τι μας αρέσει τι δε μας αρέσει.. Ο Νίκος είναι ιδιαίτερο πρόσωπο στην τηλεόραση και νομίζω ότι έχει βρει και τη θέση που του αξίζει. Στο θέατρο είναι πολύ χρήσιμος και είναι κρίμα που δεν κάνει πολύ ή δεν έχει πολύ χρόνο ή δεν παίζει ως ηθοποιός στην τηλεόραση.

Εσείς έχετε μιλήσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις ότι έχετε υποστεί bulling για τα παραπάνω κιλά σας. Σας πλήγωσε;

Όλος ο κόσμος που έχει παραπάνω κιλά… Ακόμη και μέσα από social media που είναι η εικόνα της κοινωνίας όλοι έχουμε υποστεί bulling. Το κείμενο μένει είναι πιο σκληρό από το να στο πουν στο δρόμο… και καλό θα είναι να απαντούμε! Αν με πλήγωσε…Επιδερμικά .. όχι δεν το έχω πάρει κατάκαρδα. Αυτός που το είπε έχει κάποια προβλήματα… είναι στο μυαλό ανάπηρος όχι στο σώμα.. γιατι στο σώμα δεν είσαι ανάπηρος… αλλά στο μυαλό ναι…

Στην καραντίνα τι κάνατε;

Στην καραντίνα κάναμε το σήριαλ. Στην περσινή στο πρώτο κύμα του κορονοϊού που είχε ξεκινήσει, δεν τολμούσαμε να βγούμε έξω. Οπότε εμείς ξεκινήσαμε τα γυρίσματα της σειράς. Έτσι κι αλλιώς  ξεκίνησαν τέλος Ιουνίου και προσπαθούσαμε πολύ. Ενώ ήμασταν στα γυρίσματα δεν είχαμε πολλές επαφές, δεν ανταλλάσσαμε επισκέψεις κανείς με κανέναν και αυτοί που δούλευαν στην τηλεόραση δεν αντάλλασσαν κουβέντα.

Για την Υπουργό Πολιτισμού την κυρία Μενδώνη τι έχετε να πείτε ;

Είναι η Υπουργός Πολιτισμού έχει το δικό της σκοπό και λειτουργεί με τη δική της ψυχοσύνθεση. Το θέμα είναι πολιτικό, οπότε αυτή τη στιγμή είναι μια επιλογή πολιτική και έχει αυτή τη θέση. Δεν νομίζω ότι μπορούν οι ηθοποιοί να διώξουν την κυρία. Μενδώνη, από τη θέση της.  Δεν είναι δική μας απόφαση. Εμείς προσπαθήσαμε με τον τρόπο μας να δείξουμε ότι δεν ξέρει και πολλά πράγματα για πολλούς κλάδους του πολιτισμού. Αλλά είναι μια απόφαση που δεν είναι δική μας να την πάρουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν παραιτείται έτσι ένας υπουργός από μια κυβέρνηση.

Ευχαριστώ από καρδιάς την κυρία Τζένη Διαγούπη για την συνέντευξη αλλά και όλα όσα αποκόμισα από την όμορφη συζήτη που είχαμε.

Νεότερα Άρθρα

Ο Βασίλης Τερλέγκας για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του: «Δεν μπορούσα να δουλέψω και να πληρώσω το δάνειο»

Her News b

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Ο ρατσισμός και η Άνθη Σαλαγκούδη. Ποιος έκανε σεξ στο Survivor  & ο γάμος των Σάκη – Μαριαλένα

Her News b

Χάρις Αλεξίου για τον γιο της: «Του είπαμε ότι είναι υιοθετημένος από όταν άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις»

HerNews ka