HerNews.gr
Travel & more Διασκέδαση

Ave Italian Resto Bar: Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα στην καρδιά της Αθήνας

Άρχισε να παίζεις στο μυαλό σου νότες από ιταλικά τραγούδια, φέρε το ρυθμό στ’ αυτιά σου κάνε εικόνα ότι τρως πεντανόστιμες ιταλικές συνταγές παρέα με ένα δροσερό ποτήρι κρασί. Όχι, δεν σε ταξίδεψα στην Ιταλία, η Ιταλία ήρθε στην καρδιά της Αθήνας και το Ave Italian Resto Bar.

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ρομάντζο, όπως αυτό του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, το Ave Italian Resto Bar ξεδιπλώνει την εκλεπτυσμένη φινέτσα του, μέσα από τις γεύσεις, τ’ αρώματα και την ιταλική ατμόσφαιρα φερμένη από τη Βερόνα, που αποπνέει. Βρίσκεται στο rooftop του Via Miniatura στον Βύρωνα και σε καλεί να κάτσεις στο τραπέζι ροτόντα, ν’ απολαύσεις το κρασί σου δίπλα στο σιντριβάνι και παράλληλα να διαλέξεις μέσα από το μενού τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις.

Η παραδοσιακή λεπτή ζύμη της πίτσας ψημένης σε ξυλόφουρνο, που αφήνει την αυθεντική γεύση των υπόλοιπων υλικών ν’ αναδειχθεί, οι δροσερές σαλάτες, το ριζότο και φυσικά τα λαχταριστά ζυμαρικά, όλα σε περιμένουν να τα επιλέξεις για ένα μοναδικό ταξίδι γευσιγνωσίας.

‘’Extra tip: Μην παραλείψεις την επιλογή γλυκού για το τέλος της βραδιάς. Προσωπική πρόταση το calzone με νουτέλα και μασκαρπόνε.’’

Και κάπου εκεί ανάμεσα στη συζήτηση, την χαλάρωση από την κουραστική ημέρα στη δουλειά και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, το Ave σε ανταμείβει με τις πιο ποιοτικές επιλογές. Θα σου πω, ότι λατρεύω το προσούτο γι’ αυτό σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Risotto alla Milanese: crispy prosciutto, safran, φύλλα άγριας ρόκας & parmigianno reggiano. Ο συνδυασμός με λευκό κρασί θα είναι η γευστική έκρηξη που αναζητούσες για να κλείσει μοναδικά η έξοδός σου.

Λένε ότι οι όμορφες αναμνήσεις δημιουργούνται όταν απολαμβάνουμε τις στιγμές. Φέρε λοιπόν και πάλι στο νου σου τον ιταλικό ρυθμό που είπαμε στην αρχή. Συνδύασέ τον με θέα την πόλη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, δροσερό κρασί, γεύσεις που σε ταξιδεύουν και ιταλικό σκηνικό παραμυθιού. Αυτό είναι το Ave Italian Resto Bar και είναι ήδη το στέκι σου.

 

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Καρράς: «Είναι εδώ» και κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο άλμπουμ του

HerNews ka

Στα χνάρια του πατέρα της η North West: Δείτε το εκπληκτικό βίντεο που ραπάρει

HerNews ka

Άννα Βίσση – «Είναι Αστείο» Νέο Τραγούδι & Visualizer

HerNews ka