HerNews.gr
NEWS

Κορωνοϊός: Αύξηση κρουσμάτων, μείωση εμβολιασμών!

Έντονη ανησυχία υπάρχει στη χώρα μας για ένα τέταρτο κύμα του κορωνοϊού . Είναι πιθανόν να συμβεί και μέσα στο καλοκαίρι,όπως εκφράζουν οι ειδικοί επιστήμονες.Τώρα παρατηρούν ξανά αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών.

Παρόλο που υπήρξε μια περίοδος υποχώρησης του κορωνοϊού.Η αύξηση βάζει και πάλι τη χώρα μας σε «επικίνδυνα μονοπάτια». Και όπως αναφέρουν, είναι αναγκαίο να τηρηθεί ο αυστηρός έλεγχος,τα μέτρα και να αυξηθούν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί.

Εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα,δεν αποκλείεται στο τέλος του μήνα ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων ,από  κορωνοϊό ,να φτάσει τις 2.000. Παρατηρείται ότι τις τελευταίες επτά ημέρες,τα κρούσματα αυξήθηκαν από 740 σε σχέση με 400 που ήταν μία εβδομάδα πριν. 

 Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ,  Δημοσθένης Σαρηγιάννης,τόνισε χθες στον ΣΚΑΪ :

«μπορεί να πάμε μέχρι τα 1.500 κρούσματα έως τις 20 του μήνα και στις περίπου 2.000 μέχρι τέλος του μήνα» (εβδομαδιαίος μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων).Πιθανότατα,εάν η αυξητική πορεία της επιδημίας δεν διορθωθεί.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν 801 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 173 ασθενείς. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες 59. Σημειώνεται ότι ο δείκτης θετικότητας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε από 1,2% σε λίγο πάνω από 2%. 

Τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας παρακολουθούν την εξέλιξη των δεικτών περιμένουν τα στοιχεία των επόμενων ημερών.Με βάση τα στοιχεία θα προχωρήσουν σε ακριβείς εκτιμήσεις για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Ανησυχητική είναι λόγω της αυξημένης κινητικότητας του πληθυσμού η θερινή περίοδος.Είναι λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μάσκα. Αφού παρερμηνεύτηκε και γενικεύτηκε από τους πολίτες η σύσταση για μη χρήση της σε ανοικτούς χώρους χωρίς συνωστισμό.Παράλληλα παρερμηνεύτηκε η κυκλοφορίατης πιο μεταδοτικής παραλλαγής “Δ” του ιού». 

 

Τα ποσοστά ανά περιφέρεια

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα επισήμως και τα ποσοστά εμβολιασμών ανά περιφέρεια.Tα ποσοστά αναφέρονται :

  • ποιοι έκανα  την πρώτη δόση
  • ποιοι  καιτις δύο,
  • αλλά και τα κανονισμένα ραντεβού για την πρώτη δόση

Ως αποτέλεσμα να διαφανεί ποιες περιφέρειες έχουν μείνει πίσω.

Νεότερα Άρθρα

MΙΝΟΑ Water – To 1o Χάρτινο Νερό στην Ελλάδα!

Her News

Γαλάζια σημαία: Βράβευση για 545 ελληνικές παραλίες

Her News

Εθνική Πινακοθήκη: Οι 1000 πίνακες, η ανακαίνιση και ο νέος σχεδιασμός

Her News