HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

Aerial Yoga: Γιατί να το δοκιμάσεις

Στο μυαλό μας, οι δραστηριότητες που αφορούν το κομμάτι της γιόγκα, έχουν μέσα τους πολύ ζεν, διαλογισμό, ροή και ανάσες. Τι συμβαίνει όμως με την Aerial Yoga;

Έχοντας καταρρίψει τον μύθο που θέλει τη γιόγκα σαν μια αποκλειστικά διαλογιστική πρακτική (η ροή της πολλές φορές είναι ξεκάθαρα δυναμική χωρίς να λείπει το στοιχείο της ανάσας και της συγκέντρωσης), έρχεται η aerial yoga να καταρρίψει και τον μύθο της δυσκολίας ”κρεμάσματος σε πανί”.

Ναι ναι, οι περισσότεροι λένε αυτό ακριβώς, ότι κρέμεσαι, τυλίγεσαι σαν ντολμαδάκι και άντε να ξεμπλεχτείς. Ας δούμε λίγο καλύτερα τα οφέλη της εκγύμνασης αυτής, για να μπορέσουμε πλέον να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι η aerial yoga και γυμνάζει και ενδυναμώνει και σε αποφορτίζει πνευματικά.

  • Είναι διασκεδαστική. Με τη σωστή καθοδήγηση, κάνεις πράγματα πρωτόγνωρα, έρχεσαι σε επαφή με το πανί που σου δίνει απίστευτη ελευθερία κινήσεων και ανακαλύπτεις τρόπους να παίξεις με αυτό, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεσαι.
  • Ο-η δάσκαλος-α, θα σε πάει σε κάθε μάθημα μέχρι το σημείο που επιθυμείς εσύ να ωθήσεις τον εαυτό σου να πραγματοποιήσει την εκάστοτε πρακτική. Είναι εξελικτική δραστηριότητα και κάθε φορά βλέπεις το σώμα σου να εμβαθύνει σε μια θέση περισσότερο, καλύτερα και πιο άνετα.
  • Συγχρονίζοντας την ανάσα (ναι αυτό θέλει λίγο χρόνο για να πραγματοποιηθεί) και ακούγοντάς τη, αφήνεις το σώμα σου να λειτουργήσει καλύτερα, τόσο οργανικά, όσο και μέσα στη ζωή. Η επέκταση της αναπνοής που εξελίσσεται σε κάθε μάθημα, βοηθά στην αποβολή του άγχους από την καθημερινότητα.
  • Γυμνάζεις κάθε μυϊκή ομάδα στο σώμα σου, γιατί στην aerial yoga δουλεύεις τόσο συνολικά όσο και εξειδικευμένα. Ένα μάθημα μπορεί ν’ αφορά πόδια ή ωμοπλάτες και ένα άλλο να τα γυμνάζει όλα ταυτόχρονα.
  • Βλέπεις άμεσα αποτελέσματα μιας και το πανί σου δίνει γρήγορη μυϊκή ενδυνάμωση και γράμμωση.
  • Έχεις ευεξία, καλή διάθεση και προσμονή για να μάθεις νέα tricks και θέσεις.

Τα οφέλη είναι πολλά, αρκεί να τ’ ανακαλύψεις. Βρες τη θέση σου στο πανί και άσε το σώμα και το μυαλό να διασκεδάσουν.

Νεότερα Άρθρα

Πώς θα χάσετε κιλά με το περπάτημα

Her News

Τρόποι να συγκεντρώνεσαι μέσα στη μέρα

Her News

Τρόποι για να μείνετε σε φόρμα ενώ διασκεδάζετε

Her News