HerNews.gr
Ελλάδα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: 2 + 1 τρόποι για να μάθεις την επίδοσή σου!

Η Παρασκευή 9/7 αναμένεται να είναι η μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Έτσι , όσοι υποψήφιοι έχουν κάνει σχετική αίτηση στο gov.gr, θα λάβουν SMS. Το SMS θα περιλαμβάνει τους βαθμούς αποτελεσμάτων στο κινητό τους αλλά και την σχολή στην οποια επέτυχαν. Συνεπώς η μέρα γιορτής ή αποφράδα μέρα για κάποιους ορίστηκε η 9η Ιουλίου και θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ . Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πανελληνίων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι όλα θα είναι έτοιμα καθώς και η πλατφόρμα δήλωσης από τους υποψηφίους, κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να λάβουν με sms τις βαθμολογίες.

2 + 1 τρόποι για να μάθεις τα αποτελέσματα:
1. Παραδοσιακή μέθοδος:

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με αυτόν το τρόπο θα προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

2. Ηλεκτρονική μέθοδος:

Οι ενδιαφερόμενοι όπως κάθε χρόνο πλέον θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr. Θα πρέπει να πληκτρωλογήσουν:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

3. Μέσω SMS:

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Η ειδική αυτή εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από Παρασκευή 2 Ιουλίου και έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιούνται τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα μέσα Μαϊου σχετικά με την Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: “Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχής γενομένης από φέτος, θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους:

α) για τη βαθμολογία τους και

β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.”

Καλά αποτελέσματα σε όλους!

Νικολέτα Γατζούδη

Ειδκή Παιδαγωγός-Θεατρολόγος-Δημοσιογράφος

MSc, Med

instagram: @gatzoudinikoleta

Νεότερα Άρθρα

Σταμάτης Κόκοτας: Με δημοτική δαπάνη η κηδεία του από τον Δήμο Ζωγράφου

Her News

Κορονοϊός: «Βόμβα» με 4.340 νέα κρούσματα – 741 διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι

Her News b

Μετ΄ εμποδίων την Τετάρτη οι μετακινήσεις στην Αθήνα λόγω απεργίας της ΑΔΕΔΥ

HerNews ka