HerNews.gr
Ελλάδα

Τέλος οι όρθιοι σε διασκέδαση: Τι θα γίνει με τις μάσκες;

Τέλος οι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση από σήμερα έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού που όλοι μας έχουμε δει. Τι θα γίνει με τις μάσκες; 

Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdown να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα αλλάζουν τα δεδομένα λόγω της ραγδαίας άυξησης των κρουσμάτων. Έντονη ανησυχία λόγω των εικόνων συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης.

Υπό την άμεση απειλή ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Ειδικότερα, από σήμερα, όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους.  Οι κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης θα επικρατήσουν με βαριές καμπάνες στους παραβάτες.

Βαριά πρόστιμα και κυρώσεις

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις.:  θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα. Αυτό θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, από την επόμενη ημέρα της παράβασης.

Τα  χρηματικά πρόστιμα: για τα μεν καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ. Η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων.  

Ποια μέτρα εξετάζονται

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων και της «εκτόξευσης» του δείκτη θετικότητας σε πάνω από 3%. Η λήψη νέων μέτρων  θεωρείται πλέον σίγουρη.

Η επαναφορά της χρήσης της μάσκας παντού είναι στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα τις ανάλογες ανακοινώσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση -της οποίας οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν την επαναφορά της μάσκας συνολικά ή τουλάχιστον σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

Οι τοπικοί περιορισμοί βρίσκονται στο τραπέζι, με τοπικά lockdown να μην αποκλείεται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, αν σε κάποιες περιοχές παρατηρηθεί έξαρση κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την περίπτωση των οριζόντιων μέτρων.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των κλειστών χώρων, πριν καν αρχίσει στις 15 Ιουλίου η εφαρμογή του διαχωρισμού σε «αμιγή» και «μεικτά» καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να επιτρέψει τελικά την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

 

Νεότερα Άρθρα

Antonov: Διαμελισμένα πτώματα κατέγραψε το drone – Θρίλερ με τη λευκή ουσία, «καμπανάκι» για το φορτίο

Her News b

Απεργούν μέχρι & την Πέμπτη τα ταξί – Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

HerNews ka

Πατέρας Αντώνιος: Διεθνής διάκριση για τον «πατέρα» της Κιβωτού του Κόσμου

Her News