Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και συμμετείχαν οι street artists Κez και Same84.

Η θεματική της τοιχογραφίας μήκους 200 μέτρων εστιάζει σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ιστορία του νησιού, τα οποία αποτυπώθηκαν με την ιδιαίτερη τεχνική των καλλιτεχνών.

Με την παρέμβαση αυτή, ο λιμενοβραχίονας αποτελεί πλέον ένα ακόμη τοπόσημο στο νησί, πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες. Επισκέπτες και κάτοικοι μπορούν πεζοπορώντας να περιηγηθούν στην πλούσια ιστορία του τόπου και στις σπουδαίες προσωπικότητες που ανέδειξε.

Το πρόγραμμα αποτελεί την έναρξη της συνεργασίας της UrbanAct με τον Δήμο και θα συνεχιστεί την επόμενη χρονιά παρεμβαίνοντας εικαστικά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Ένα μικρό νησί το οποίο έχει τόσο ιστορική αξία όσο και τοπογραφική, υποδέχτηκε και πλέον ακτινοβολεί ένα όμορφο καλλιτεχνικό έργο, προσδοκώντας την προσέλκυση ανθρώπων τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Ο πόλος έλξης των Ψαρών βρίσκεται εκτός από την τοιχογραφία, στη φιλοξενία και τον πολιτισμό του νησιού που αναμένει την εξερεύνησή μας. 

Ας δούμε το φωτογραφικό υλικό