HerNews.gr
Ψυχολογία

Οι καλοκαιρινές ντροπές: Μαθαίνω να αγαπώ το σώμα μου

Πάντα το καλοκαίρι προκύπτει το ίδιο θέμα συζήτησης. Πρέπει να μπορούμε να είμαστε πρώτα σε θέση να αγαπάμε το σώμα μας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα αποδοχής του σώματος στη φυσική του μορφή.

Και να επισημάνουμε ότι το καλοκαίρι είναι εδώ για να το απολαύσουμε με το σώμα μα.Όπως είναι, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το καλοκαίρι αν κάτι οφείλουμε να κάνουμε,είναι να αισθανόμαστε ξεγνοιασιά.

Τι είναι λοιπόν η αγάπη του εαυτού μας και του σώματός μας;

Αγάπη του εαυτού μου και του σώματός μου ταυτόχρονα σημαίνει χτίζω μία νέα φιλοσοφία ζωής στην οποία φροντίζω να προλαμβάνω τους κινδύνους.

Σημαντικό είναι :
  • να έχουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, για να είμαστε και να μένουμε υγιείς.
  • να επιλέγουμε να γυμναστούμε, για να νιώθουμε το σώμα μας υγιές.

Πως μπορούμε να αγαπάμε το σώμα μας;

Πρώτα μαθαίνουμε να αγαπάμε τις  ατέλειες μας.Θα υπάρξουν πολλά άτομα που θα έχουν άποψη και θα πάρουν θέση για το σώμα σου.Επίσης θα κρίνουν το πως ντύνεσαι,τι σπουδάζεις ,τι δουλεία κάνεις.Καθημερινά κρινόμαστε ,κρατάμε όσα είναι τεκμηριωμένα και βελτιωνόμαστε.Όμως ,εμείς είμαστε το κίνητρο της ζωής μας.Γι’αυτό πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας,γιατί είναι τμήμα του ευατού μας.Επιπρόσθετα, πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να το βλέπουμε στις επιλογές μας..

Η λεγόμενη ‘’καλοκαιρινή ντροπή’’ από ποιά ηλικία αρχίζει;

Από τη παιδική ηλικία ξεκινάει η ντροπή για το σώμα. Τα παιδιάκαθώς  μεγαλώνουν ,αλλάζει το σώμα τους.Αυτό είναι φυσιολογικό.Δυστυχώς νιώθουν άβολα με αυτές τις αλλαγές,γιατί εν είναι σε θέση να το αντιληφθούν.

Αρχικά ντρέπονται για το δέρμα τους.Μετά ντρέπονται για τα κιλά τους, τα σπυράκια, τις τρίχες, το στήθος τους και ένα σωρό άλλα.Όταν φτάνει η στιγμή της παραλίας, ξεκινάει ο προβληματισμός.

Μαθαίνουμε  να αγαπάμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να το προστατεύουμε:
  • από την υπερβολή,
  • από τις ανασφάλειές μας,
  • από τη χαμηλή μας αυτοεκτίμηση,
  • από τους φόβους μας για την απόρριψη και την μοναξιά,
  • από την ανάγκη μας για επιβεβαίωση

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Instagram: @mariagatzoudi

 

Νεότερα Άρθρα

Συμπτώματα κατάθλιψης: Τι πρέπει να προσέξετε

Her News

Ξεκινά την μέρα σου θετικά!

Her News b

Γιατί η υπερ-ανεξαρτησία δεν είναι απαραίτητα καλή;

Her News