HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζει τον ύπνο σας

 Στην εγκυμοσύνη ο ερχομός του παιδιού φέρνει μαζί του εκτός από χαμόγελα και δάκρυα χαράς και αυπνία.Γνωρίζετε όμως ότι επηρεάζει και τα όνειρά σας;

Στην πραγματικότητα όμως, ο ύπνος της μέλλουσας μητέρας πιθανότατα να έχει αναστατωθεί ήδη από την εγκυμοσύνη. Όσο πιο έντονα αισθάνεστε κόπωση, τόσο περισσότερο το σώμα σας μπορεί να χρειάζεται ένα ποιοτικό βραδινό ύπνο. Παρόλο όμως που αυξήσατε τις ώρες  που κοιμάστε να παρατηρείτε ότι όταν κοιμάστε, τα όνειρα τείνουν να αλλάζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποια είναι η διαφορά στην εγκυμοσύνη;

Στη διάρκεια των ονείρων, ίσως  δείτε εικόνες και να βιώσετε συναισθήματα. Βέβαια ορισμένα όνειρα μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν νέες ιδέες.

 Οι αλλαγές που εμφανίζονται στα όνειρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν:

  • Ανήσυχα όνειρα

Ίσως τα όνειρα να βασίζονται στο άγχος. Η προετοιμασία για ένα μωρό απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε, μπορεί συνάμα να είστε και λίγο ανήσυχοι. Τα όνειρα μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για μερικές από τις μεγαλύτερες ανησυχίες.Για παράδειγμα μπορεί να αφορά τα επαγγελματικά ή τα οικονομικά ή και ο ερχομός του νέου μέλους στην οικογένεια.

  • Πιο «ζωντανά»

Ίσως κάποιοι άνθρωποι κατά τον βαθύ ύπνο να έχουν ζωντανά όνειρα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και ισχυρά, έντονα συναισθήματα. Όπως καθαρές εικόνες,οι οποίες μπορεί να μοιάζουν με πραγματικά γεγονότα. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα «ζωντανά» όνειρα, που μπορεί να φέρνουν στο μυαλό εικόνες από τη καθημερινότητα.

  •  Πιο συχνά

Οι έγκυες γυναίκες βλέπουν συνήθως  περισσότερα όνειρα. Πιθανότατα μπορεί να βλέπουν περισσότερα  γιατί κοιμούνται αρκετά.Επιπλέον  κουράζονται και έχουν την ανάγκη να ξεκουράζονται και να κοιμούνται περισσότερο. Οι περισσότερες ώρες ύπνου, έχουν ως αποτέλεσμα  περισσότερα όνειρα.

 Πού οφείλονται τα όνειρα;

Οι αλλαγές που παρατηρούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν παραπάνω από μία πιθανές εξηγήσεις,.Αναλυτικότερα οι ορμονικές αλλαγές να αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα.

  • οι ορμονικές διακυμάνσεις του μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στο σώμα.
  •  οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη κόπωση.

 Όλα αυτά συμβάλλουν στην  έντονη συναισθηματική εμπειρία της εγκυμοσύνης .Η οποία μπορεί  να οδηγήσει σε πιο συχνά και αξέχαστα όνειρα.

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη και Γυμναστική: Πως θα γυμναστώ όσο είμαι έγκυος;

Her News b

Γιατί παθαίνεις κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

HerNews ka

Πρώτη φορά έγκυος: 5 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν

Her News