HerNews.gr
DECORNEWS

Ναυτική Διακόσμηση: Νησιώτικο στυλ στο εξοχικό

Λευκό και μπλε, ξεθωριασμένο λευκό ξύλο, πυξίδες και ρολόγια πλοίου. Η ναυτική διακόσμηση είναι δημιουργική και μας κάνει να σαλπάρουμε με το νου για νησιά και θάλασσες.

Πώς θα πετύχουμε τη ναυτική διακόσμηση; Ακόμη και αν στο νου κυριαρχούν σύνθετες σκέψεις σχετικά με το πως θα πετύχουμε αυτού του είδους τη διακόσμηση, τα πράγματα απλοποιούνται μόλις τα βάλουμε σε μια σειρά. Ας δούμε λοιπόν.

Χρωματική Παλέτα

Το μπλε του Αιγαίου, το γαλάζιο, το άσπρο, τα off-whites και ξασπρισμένα, μαζί με τα τυρκουάζ, αποχρώσεις της μέντας και κοραλί, κόκκινο και πορτοκαλί (από σημαδούρα που θα διακοσμήσεις) για έμφαση, είναι οι καλύτερες επιλογές σου.

Σε πολλές περιπτώσεις αν βάψεις κάτι, καλό είναι να δώσεις ένα distressed ταλαιπωρημένο style σκουπίζοντας το έπιπλο πριν στεγνώσει η μπογιά, βγάζοντας το κάτω χρώμα στην επιφάνεια. Αυτό δουλεύει υπέροχα στα off-whites, αν από κάτω έχεις περάσει ένα χέρι γκρι ή καφέ. Φυσικά μπορείς να κάνεις το ίδιο με πρώτο χέρι γκρι και δεύτερο το μπλε του Αιγαίου.

Τα έπιπλα

Είθισται στη ναυτική διακόσμηση να είχαν μεγάλα ξύλινα έπιπλα για την αποθήκευση των σερβίτσιων. Θα τιμήσεις την ψάθα για ένα μεταλλικό τραπεζάκι με παραδοσιακές καρέκλες για την βεράντα ή το μπαλκόνι, με άρωμα από καλαμαράκι και ούζο, ενώ οι κασέλες και τα μπαούλα δουλεύουν τέλεια με αυτό το είδος για τραπεζάκια του καφέ.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου με ένα κλικ εδώ

Νεότερα Άρθρα

Η «τάση» σχεδίασης από την Ιαπωνία θα επαναφέρει ισορροπία & αρμονία στο σπίτι σας το 2024

HerNews ka

Τα πλεονεκτήματα του να μένεις σε μικρό διαμέρισμα

Her News

Ράφια φυτών: Είναι στην τάση ως ένας απλός τρόπος για να ζωντανέψετε το σπίτι σας – 3 βήματα για να τα τελειοποιήσετε

HerNews ka