HerNews.gr
Social News

Τρίτη και 13: Έτσι ξεκίνησαν όλα

Σήμερα  είναι Τρίτη και 13 και θα ακούσεις πολλούς σου πουν ότι είναι μια χρουσούζικη μέρα.
Πως ξεκίνησε όμως όλο αυτό, πάμε να δούμε την ιστορία τόσο για αυτή την ημέρα όσο για τον αριθμό 13 που θεωρείται από πολλούς χρουσούηζικος. 

Η ιστορία  μας λέει πως στην Ελλάδα  όλα ξεκίνησαν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στης 29 Μαΐου 1453. Η ημέρα ήταν Τρίτη, ενώ το άθροισμα του έτους 1453 βγάζει το νούμερο «13». Έτσι θεμελιώθηκε το κακό όνομα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Να επισημάνουμε ότι στην Ελλάδα και στις ισπανόφωνες χώρες, γρουσούζικη μέρα θεωρείται αυτή. Στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο όμως είναι  η Παρασκευή.

Η Τρίτη, πάντως θεωρείται έτσι κι αλλιώς ότι κουβαλά κάτι «αρνητικό» και στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται αρκετές φορές με αρνητική χροιά. Άρα το έχει η μέρα… 

Ο ελληνικός λαός, έχοντας από τα βάθη της αρχαιότητας μία ιδιαίτερη αγάπη για τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, είχε δομήσει γενικότερα μία ολόκληρη θεωρία γύρω από το 13. 

Όσον αφορά το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ)

Εσύ πιστεύεις; 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Ποιους θα κάνει «αόρατους» το facebook;

Her News

Κατερίνα Γερονικολού: Καμάρωσε τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στο θέατρο – ΦΩΤΟ

HerNews ka

Ρούλα Κορομηλά: Η ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Instagram, από τότε που είχε μακρυά μαλλιά

Her News