HerNews.gr
Ψυχολογία

Στρες: Ασκήσεις που βοηθούν

Στην περίοδο που ζουμε αυτό που έχουμε αποκτήσει όλοι είναι το στρες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο “λάθος” που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας αλλά δυστυχώς είναι αναπόφευκτο. Υπάρχουν κάποια μαγικά tips που μας βοηθούν ώστε να νιώθουμε καλύτερα.

Περπάτα ζωηρά

Ίσως ο απλούστερος τρόπος για να αποβάλλετε το στρες είναι ένας ζωηρό περπάτημα. Ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ότι ένας περίπατος διάρκειας 10 λεπτών μπορεί να είναι αρκετός για να ηρεμήσετε.

Τζόκινγκ

Εάν οι αρθρώσεις σας το επιτρέπουν, δοκιμάστε να αυξήσετε το ρυθμό για καλύτερα αποτελέσματα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή που ακολουθείτε είναι ασφαλής για τη σωματική σας ακεραιότητα και τα παπούτσια σας προστατεύουν τα πόδια σας. Μην θέλετε να αποφύγετε το στρες και δημιουργήσετε πρόβλημα στην μέση σας. 

Κολυμπήστε

Το να κολυμπάτε είναι ιδανικό για το καρδιαγγειακό σύστημα και προσφέρει επίσης κάποια στοιχεία προπόνησης αντίστασης. Η αίσθηση του νερού στο σώμα μπορεί επίσης να δράσει καταπραϋντικά για μερικούς ανθρώπους και να συμβάλει σε ακόμη καλύτερη μείωση του στρες.

Κάνε ποδήλατο 

Το να κάνεις πετάλι βοηθάει πολύ στο στρες. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να μην ξεχάσετε το κράνος σας και να προσέχετε τα αυτοκίνητα και τις λακκούβες.

 

Χόρεψε 

Υπάρχει κάτι πιο διασκεδαστικό από το να χορεύετε συνοδεία της μουσικής που σου αρέσει; Ο χορός μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μειώσετε το στρες. Ξεκινά από τον καθρέφτη σου! Θα αγαπήσεις εσένα και το σώμα σου.

Ασκήσεις αναπνοής

 Ένα από τα πλεονεκτήματα της γιόγκα που καταπραΰνει το στρες είναι το γεγονός ότι συνδέει την αναπνοή με την κίνηση. Οι ασκήσεις άγχους μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να αποβάλετε το άγχος.

 

Νεότερα Άρθρα

Τι μου έμαθε ένα γαϊδούρι: Μην ξοδεύεις την ενέργειά σου αλόγιστα. Δεν θα μείνει τίποτα για εσένα

Her News

Καλοκαιρινοί έρωτες: Γιατί τελειώνουν γρήγορα τις περισσότερες φορές; – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Πανελλήνιες εξετάσεις: Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μιλά για το άγχος σε υποψήφιο & γονείς και μας δίνει συμβουλές

HerNews ka