HerNews.gr
Ψυχολογία

Γιατί είναι καλό να διαβάζουμε ένα βιβλίο πριν κοιμηθούμε;

Γιατί είναι καλό να διαβάζουμε ένα βιβλίο πριν κοιμηθούμε; Σε μια εποχή που όλα είναι κινητό εσύ επέλεξε τον παλιό τρόπο για να αποκοιμηθείς. Το να διαβάζεις ένα βιβλίο, πέρα από το όμορφο ανάγνωσμα έχει και ευεργετικές ικανότητες στην ψυχολογία. Άσε το Instagram και πιάσε τις σελίδες…

Μειώνει το άγχος

Η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν πέσουμε για ύπνο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Sussex. Καθώς “χανόμαστε” στην ιστορία του βιβλίου, οι χτύποι της καρδιάς μας ηρεμούν και η ένταση στους μύες μας μειώνεται. Η ανάγνωση για μόλις έξι λεπτά μπορεί να μειώσει το άγχος τουλάχιστον κατά 68%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Κάνει καλό στην ψυχική υγεία και τις σχέσεις

Η ανάγνωση πέρα από την ψυχική υγεία, έχει πολλά οφέλη και για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Μία έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 4.000 συμμετέχοντες αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν τακτικά βιβλία ανέφεραν λιγότερα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης από ότι όσοι δεν διάβαζαν.

Μάλιστα, εκείνοι που διάβαζαν τακτικά βιβλία παρουσίασαν και υψηλότερα επίπεδα αυτοπεποίθησης και μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να αντιμετώπιζαν.

Συνδεόμαστε καλύτερα με τους ήρωες της ιστορίας

Εάν είσαι ένας απ’ αυτούς που λατρεύουν τη μυρωδιά των βιβλίων, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι ένας καθηγητής από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο διαπίστωσε ότι το 92% που διάβαζαν ένα φυσικό βιβλίο κι όχι στον υπολογιστή ή το smartphone τους, μπορούσαν να συνδεθούν καλύτερα με τους χαρακτήρες της ιστορίας

Νεότερα Άρθρα

Ερωτοφοβία: Ποιες φοβίες μας απωθούν από το σεξ;

Her News b

Μήπως είσαι shopaholic; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

5 τρόποι για να ξεκόψεις από τους ανθρώπους που σε κρατούν πίσω

Her News