HerNews.gr
Ψυχολογία

Όνειρα: Γιατί βλέπουμε τους πρώην μας;

Όνειρα και πρώην. Να ανησυχήσω; Ναι θα σου πω. Είναι δυνατόν να έρχεται ο πρώην στον ύπνο μας και να μην ανησυχήσουμε; Τι μας συμβαίνει Παναγία μου; 

Δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θέλεις

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Terri Orbuch, το να ονειρεύεσαι τον πρώην σύντροφό σου μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάς τρόπους να κλείσει ο κύκλος των συναισθημάτων σου. Μπορεί για παράδειγμα ο τρόπος που είπατε το τελικό αντίο να μην ήταν ο πιο ευγενικός και ο πιο ήπιος. Ψάχνεις τρόπους να βρεις γαλήνη ή να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό που είχατε, τελείωσε.

Έχεις άγχος τι θα γίνει με τον νέο τύπο που γνώρισες

Ο λόγος που δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε μια παλιά σχέση είναι επειδή η εγκατάλειψη του παρελθόντος μας έρχεται μαζί με τις ανασφάλειες και το φόβο μήπως ζήσουμε εκ νέου την ίδια ιστορία. 

Αν έχεις καταφέρει να πας ένα βήμα παραπέρα με έναν νέο άνθρωπο με τον οποίο όμως είστε ακόμα στο στάδιο της γνωριμίας, υπάρχει πιθανότητα να ξαναγυρνάς στα περασμένα για δύο λόγους: Είτε επειδή μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις πρώην και νυν, είτε επειδή έχεις άγχος αν θα λειτουργήσει το νέο σου φλερτ.

«Σε αυτή τη φάση, ο ψυχισμός σου προσπαθεί με κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει ότι αυτό που πας να ξεκινήσεις θα πετύχει», λέει η Αlly Mead, ψυχολόγος που ειδικεύεται στην ανάλυση των ονείρων.

Δεν τον έχεις ξεπεράσει και σου λείπει

Μέχρι στιγμής έχουμε εξετάσει τις πιθανότητες να είσαι οκ που δεν είστε πλέον μαζί. Να ξυπνάς και να εύχεσαι να ήσασταν και πάλι μαζί. Να νιώθεις ότι τα σαββατοκύριακα είναι άδεια μακριά του. Ωστόσο αυτό που σου λείπει μπορεί να μην είναι εκείνος αυτός, καθεαυτός, αλλά η ζωή που είχες μαζί του. Το σπίτι που μένατε, οι καθημερινές σας συνήθειες. 

Δεν τον έχεις συγχωρήσει ακόμα

Αν τα πράγματα μεταξύ σας τελείωσαν με απότομο τρόπο και χωρίς να σου άφησε το περιθώριο να ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του δεν είχες ποτέ τη δυνατότητα για συγχώρεση. Με αυτό τον τρόπο, τα επαναλαμβανόμενα όνειρα με τον πρώην φάτσα-κάρτα μπορεί να είναι ένας τρόπος του μυαλού σου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσεις να τον συγχωρέσεις. Που είναι και το μυστικό για να τον ξεχάσεις και να βοηθήσεις ώστε τα όνειρα να σταματήσουν.

Νεότερα Άρθρα

Τελικά, οι Κυριακές γιατί είναι;

Her News b

Άγχος: Πότε καταλαβαίνεις ότι έφτασε στα όρια του

Her News b

Ψυχολογία: Τι πρέπει να αλλάξεις για να νιώσεις ευτυχία;

Her News b