HerNews.gr
Αφιερώματα

Έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη

Θρήνος στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. ‘Έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή η μεγάλη φωνή της δημοτικής μας παράδοσης Φιλιώ Πυργάκη.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κατάσταση της επιβαρύνθηκε, καθώς πριν από δυο  μήνες είχε φύγει από τη ζωή ο σύζυγος της Μίμης.

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1939.

Ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια που έγινε γνωστή τραγουδώντας σε διάφορα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους όλων των μορφών.

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας και τραγουδούσε σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, η Φιλιώ Πυργάκη αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και ετσι κυκλοφόρησε σε παρα πολυ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Νεότερα Άρθρα

Άλμπερντ Αϊνστάιν: Σαν σήμερα γεννήθηκε η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα των εποχών

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Her News b

Άιρις Άπφελ: Το πιο διάσημο υπέργηρο μοντέλο

HerNews ka