HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ με περίοδο: Ναι ή όχι;

Φαίνεται τελικά πως αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν σεξ ακόμη και τις ημέρες που η γυναίκα έχει περίοδο.

Αν και οι άντρες συνήθως λένε πως η εικόνα του αίματος δεν είναι κάτι που τους εξιτάρει, τα στατιστικά δείχνουν πως τελικά.. δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο όσον αφορά τις γυναίκες. Εξαρτάται από το πως βίωνε η κάθε μια μας τις μέρες της περιόδου, αν πονάει και αν έχει τη διάθεση για σεξ.

Υπάρχουν όμως κάποια βασικά που πρέπει να ξέρεις πριν επιλέξεις να κάνεις σεξ τις.. δύσκολες μέρες.

Αρχικά, η περίοδος διαρκεί μεταξύ 4 και 7 ημερών και συνήθως εμφανίζεται κάθε 28 ημέρες, αν και η διάρκεια του κύκλου κάθε γυναίκας μπορεί να διαφέρει, για πολλούς λόγους.

Ναι στο σεξ με περίοδο γιατί:

Τις μέρες της περιόδου παρατηρείται αυξημένη λίπανση του κόλπου, αφού το αίμα λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό.

Την πρώτη ημέρα της περιόδου έχεις αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και της τεστοστερόνης σου. Αυτό σημαίνει πως εντείνεται η ερωτική σου διέγερση.

Την ώρα του οργασμού, οι συσπάσεις της μήτρας βοηθούν να απομακρυνθεί ευκολότερα το αίμα, οπότε η περίοδος σου ίσως τελειώσει πιο γρήγορα.

Ακόμα, ο οργασμός βοηθά στο να σταματήσουν οι πόνοι και οι κράμπες της περιόδου. Λειτουργεί δηλαδή σαν φυσικό παυσίπονο.

Όχι στο σεξ με περίοδο γιατί:

Αν είσαι από τις γυναίκες που πονάς πολύ όταν έχεις περίοδο, πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις το σεξ με τον σύντροφο σου.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να προκαλέσει φλεγμονή της βαλάνου.

Όταν έχεις περίοδο δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην μείνεις έγκυος! Αυτό είναι μύθος. Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μπορεί είναι λίγες, αλλά υπάρχουν.

Τι γίνεται με το αίμα από περίοδο στα σεντόνια;

Για να αποφύγεις αυτό το.. ατύχημα, χρησιμοποίησε πάνω από τα σεντόνια με πετσέτα. Αν πάλι γίνει το κακό, πλύνε απευθείας το σεντόνι με κρύο νερό, πριν το βάλεις στο πλυντήριο.

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Οι στάσεις που αξίζεις να δοκιμάσεις σε καρέκλα

HerNewskl

Σεξ: Πέντε συμβουλές για να κρατήσετε τη σπίθα αναμμένη μετά τον γάμο

Her News

Απιστία Vol2 : Η μοιχαλίδα!!

Her News