HerNews.gr
Fitness

Tips για να χάσεις κιλά

Υπάρχουν φάσεις στη ζωή μας που θέλουμε  γρήγορα να ξεφορτωθούμε τα λίγα παραπάνω κιλά μας. Μια τέτοια περίοδος είναι και αυτή που βιώνουμε τώρα στην καρδιά του καλοκαιριού.  Παρακάτω θα βρεις κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα περιττά κιλά, λίγο πιο γρήγορα. 

1.Πολύ μα πολύ νερό!

Το να πίνεις νερό βοηθάει το σώμα με πολλούς τρόπους. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, σε κάνει να νιώθεις χορτασμένος χωρίς να σου δίνει επιπλέον θερμίδες και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αφού ενυδατώνει τον οργανισμό. Το θεωρούμε δεδομένο αλλά πολλοί το ξεχνάμε. Υπολόγιζε ότι πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 1 μεγάλο μπουκάλι νερό μέσα στην ημέρα. 

 

2.Η καλή μέρα από το πρωί

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μη φάνε πρωινό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να «κάψουν» περισσότερες θερμίδες, (ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς) Η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται να αρχίσεις τη μέρα σου με την κατανάλωση κάποια τροφής, ώστε να ξυπνήσει και ο μεταβολισμός σου.

3.Ο ύπνος θρέφει…

Ο πολύς και καλός ύπνος θα σε οδηγήσει σε απώλεια βάρους για διάφορους λόγους. Αν ο ύπνος είναι ποιοτικός το σώμα σου θα λειτουργεί πιο αποδοτικά. Υπάρχουν, επίσης, μελέτες που δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο, τρώνε περισσότερο. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή όταν είσαι ξύπνιος, βαριέσαι και τρως! Ορισμένες μελέτες λένε ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει στο να νιώθεις πιο πεινασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

4.Το τσάι κάνει καλό

Καταναλώνοντας απλά ένα φλιτζάνι τσάι, μέσα σε μία ώρα μπορεί να έχετε κάψει έως και 10% παραπάνω θερμίδες, άρα τα περιττά κιλά. Σε μία μελέτη, η κατανάλωση τσαγιού τρεις φορές την ημέρα, ανέβασε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από τις 2.280 περίπου στις 2.360. Στην πραγματικότητα, κάθε φλιτζάνι τσάι «έκαψε» περίπου 25 θερμίδες.

5.Το μαγικό μαύρο κύμινο

Το μαύρο κύμινο, είναι ένα κοινό μπαχαρικό για τις ινδικές και μεσογειακές κουζίνες, που τιμάται για τα υποτιθέμενα ιατρικά του οφέλη και ένα από αυτά είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει με τα περιττά κιλά. Εμώ ταυτόχρονα όπως η κανέλα έχει λιποδιαλυτική δράση. Δοκίμασε το! 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

Tips για να χάσεις κιλά

Her News

Προπονήσεις barre: Η γυμναστική που θα σε κάνει πιο ευλύγιστη

Her News

Ασκήσεις για την οστεοπόρωση

Her News