HerNews.gr
DECORNEWS

Αρχιτεκτονική Παρέμβαση: Μήπως το Εδιμβούργο ”καταστρέφεται”;

To «Ribbon Hotel» έχει κάνει τη Σκωτία και συγκεκριμένα το Εδιμβούργο να χωριστεί σε δυο στρατόπεδα.

Το νέο ξενοδοχειακό κτίριο, έχει φέρει τον διχασμό λόγω της αρχιτεκτονικής του και οι κάτοικοι στο Εδιμβούργο διαμαρτύρονται. Το Ribbon Hotel όπως το αποκαλούν, πρόκειται για ένα 12ώροφο κτίριο που βάσει και πάλι των λεγομένων των κατοίκων, πρόκειται να ”καταστρέψει” τον ορίζοντα του Εδιμβούργου.

Το κτίριο είναι μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης ενός δισεκατομμυρίου στερλινών του κέντρου της πόλης.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι στο St James Quarter –όπως αποκαλείται η περιοχή– θα απασχοληθούν 3.000 άτομα, σε καταστήματα πολυτελείας, σε 30 εστιατόρια, στο πρώτο ξενοδοχείο W Edinburgh της Σκωτίας, σε ένα Everyman Cinema, ένα Roomzzz Aparthotel και στα διαμερίσματα κατοικιών που θα παρέχουν μια αξιοζήλευτη εμπειρία σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το σχέδιο δεν διαφέρει από πολλά άλλα σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες, ιδίως στο κοντινό Λονδίνο, με την ανάπτυξη νέων συνοικιών, και όλα έχουν ως επιχείρημα την «απαράμιλλη εμπειρία των επισκεπτών» που υπόσχονται.

Η πόλη του Εδιμβούργου είναι μια καλλονή με δυο πρόσωπα, το παλιό μεσαιωνικό (Οld Town) και το νέο γεωργιανό (New Town), αμφότερα εντυπωσιακά, γοητευτικά και ατμοσφαιρικά. Η εξωτερική της ομορφιά και τα 4.500 χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτήρια της έδωσαν επάξια το 1995 μία θέση στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Εξαιτίας αυτού του χαρακτηρισμού πολλά φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης έχουν ματαιωθεί.

Μόλις το 2019, ο Sir David Chipperfield, ένας από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες της Βρετανίας, είδε το σχέδιό του για το Dunard Center, μια αίθουσα συναυλιών και πολλά υποσχόμενη κατασκευή σε σχήμα τυμπάνου να ακυρώνεται με αιτιολογικό τον κίνδυνο να εξαιρεθεί εξαιτίας αυτής της κατασκευής η πόλη από τον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Νεότερα Άρθρα

Πως να αποθηκεύσετε πετσέτες στο μπάνιο σας κάνοντάς το να μοιάζει με spa

HerNews ka

Το viral hack διακόσμησης ντουλαπιών που θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix

HerNews ka

3 ιδέες αποθήκευσης για μπότες για να οργανώσετε τα χειμερινά σας υποδήματα!

HerNews ka