HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Ηλεκτρικό λεωφορείο – τραμ στην Αθήνα: Δοκιμαστική διαδρομή

Το ηλεκτρικό λεωφορείο με την εμφάνιση τραμ ήρθε στην Αθήνα για δοκιμαστική διαδρομή.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό λεωφορείο που λειτουργεί με τη μορφή τραμ, θα πραγματοποιεί δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή 2 Παγκράτι – Κυψέλη. 

Οι δοκιμαστικές λειτουργίες των ηλεκτρικών οχημάτων εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών προς τους κατασκευαστές προκειμένου να διαπιστωθούν σε πραγματικές συνθήκες οι δυνατότητες των οχημάτων ενόψει του διαγωνισμού για την πλήρη ανανέωση του στόλου των οχημάτων με λεωφορεία νέας τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον και το επιβατικό κοινό.

Το λεωφορείο Irizar ie tram είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο 100%, μηδενικών εκπομπών. Έχει την εμφάνιση ενός τραμ που «συνδυάζει τη μεγάλη χωρητικότητα, την ευκολία πρόσβασης και την εσωτερική διαμόρφωση ενός τραμ με την ευελιξία ενός αστικού λεωφορείου.»

Η τεχνολογία του Irizar ie tram βελτιστοποιεί τη ροή ενέργειας μεταξύ των διαφόρων συστημάτων που εμπλέκονται στην ηλεκτροδότηση, όπως το σύστημα πρόωσης, η αποθήκευση μπαταρίας, το EBS και ο βοηθητικός εξοπλισμός.

Το όχημα ήρθε στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκης και έχει παραχωρηθεί στην ΟΣΥ ΑΕ για διάστημα 4 εβδομάδων. 

Οι μπαταρίες υψηλής πυκνότητας και μεγάλης διάρκειας ζωής είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου από την οικογένεια LTO (Lithium Titanate). Ο κινητήρας μόνιμου μαγνήτη 230 kW επαρκεί για να ικανοποιήσει τις λειτουργικές απαιτήσεις.

Το σύστημα κλιματικού ελέγχου Hispacold στο ηλεκτρικό λεωφορείο, σχεδιασμένο ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές, προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ της θερμικής άνεσης των επιβατών και της ενεργειακής βελτιστοποίησης που λαμβάνει η Irizar για το ηλεκτρικό της όχημα.

Η προσβασιμότητα και η ροή των επιβατών ενισχύονται περαιτέρω με έως και τέσσερις συρόμενες πόρτες, το ενσωματωμένο χαμηλό δάπεδο, τη διάταξη καθίσματος, την εσωτερική διανομή με φαρδύ διάδρομο, τη σήμανση στα καθίσματα που προορίζονται για αμαξίδια. 

ΠηγήLifo

Νεότερα Άρθρα

ΟΑΚΑ: Σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης για την στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα

HerNews ka

Σε ποια είδη εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ – Πως θα αντιμετωπίσουμε τις ανατιμήσεις

Her News

Ασφυκτικός θάνατος σε 5 λεπτά για την Κάρολαϊν: Συγκλονιστική κατάθεση της ιατροδικαστή – «Έτσι την βρήκα νεκρή»

Her News