HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Ιταλικό τραπέζι: Ριζότο με γαρίδες και σαλάτα καπρέζε

Ένα ιταλικό δείπνο, μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό και με ελεγχόμενες θερμίδες.

Οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε καθημερινά άπλετο αξιοποιήσιμο χρόνο για να ανακαλύπτουμε και να δοκιμάζουμε νέες συνταγές, όποτε το συνταγολόγιο της εβδομάδας περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιλογές, εύκολες στην ετοιμασία. Όμως στο εδώ στο Hernews σου έχουμε μια πρόταση για ιταλικό τραπέζι, με σαλάτα και ένα κυρίως, που θέλει μόνο μισή περίπου ώρα από τον χρόνο σου.

Το ριζότο και η σαλάτα, σε κατανάλωση μιας μερίδας εστιατορίου, είναι πολύ ωραία λύση για βραδινό αλλά και για μεσημεριανό, αναλόγως πότε θα επιλέξουμε να το ετοιμάσουμε. Στο ριζότο με τις γαρίδες διαλέγουμε μικρές κατεψυγμένες γαρίδες ήδη βρασμένες, ρύζι για ριζότο (συνήθως arborio), κρεμμύδι που το τσιγαρίζουμε στο λάδι, κρασί για σβήσιμο τσιγαρίσματος, ζωμό λαχανικών, σαφράν, παρμεζάνα και βούτυρο για να δέσει.

Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη άπαχη κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με μαιντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι.

Συνεχίζουμε με τη σαλάτα μας. Δροσερή, ελαφριά και άκρως καλοκαιρινή. Η καπρέζε είναι η σαλάτα που αφήνει τη μοτσαρέλα και το πέστο να γίνουν ένας εκρηκτικός γευστικός συνδυασμός.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε ντοματίνια κομμένα στη μέση, είτε μια μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λωρίδες και τοποθετημένη σε πιατέλα σαν ‘’ντόμινο’’. Από πάνω ρίχνουμε μπαλάκια μοτσαρέλας αφού τα έχουμε επεξεργαστεί με τα χέρια μας κάνοντάς τα λωρίδες και ολοκληρώνουμε με πασπάλισμα χοντρού αλατιού και πέστο ανακατεμένο σε ελαιόλαδο.

Δυο πιάτα, ένα τραπέζι, πολλή όρεξη και στομάχι που μετά θα μας ευγνωμονεί. Συνοδεύστε το με ανθρακούχο νερό ή με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Νεότερα Άρθρα

Απολαυστική σούπα με λαζάνια

Her News

Η ιστορία της λαχταριστής Πάβλοβα: Όταν ο ζαχαροπλάστης ερωτεύτηκε την μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα

Her News b

Μανιτάρια πορτομπέλο στο φούρνο με φέτα και ντοματίνια

HerNews ka