HerNews.gr
Αφιερώματα

Το “αντίο” των επωνύμων στον Τόλη Βοσκόπουλο

Με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media, οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα απο τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.

Ο πολιτικός κόσμος, οι θαυμαστές, αλλά και οι συνάδερφοί του αποχαιρετούν τον “Aνεπανάληπτο”.. Τόλη Βοσκόπουλο, που έγραψε την δική του μουσική ιστορία της χώρας, με τα λαικά τραγούδια του.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτσάκης, με μήνυμα του στο twitter αποχαιρέτησε τον Τόλη Βοσκόπουλο, γράφοντας:

“Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Έζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: “ανεπανάληπτος”, όπως θα λένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του.”

 

Η Χαρούλα Αλεξίου, είπε το δικό της «αντίο» μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας:

“Αγαπημένε μου κύριε! Λατρεμένε του κόσμου! Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου που με τόση ευγένεια και στοργή με έκλεισε στα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Όλοι σ’ αγαπήσαμε Τόλη! Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου! Χαρούλα”

Ο κουμπάρος του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, ήταν ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος αποχαιρέτησε τον δικό του, Τόλη Βοσκόπουλο μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, γράφοντας:

“Καλό παράδεισο καλέ μου φίλε.Μας αφήνεις με τις πιό όμορφες αναμνήσεις.(Ο πρώτος σου δίσκος).Και τώρα πήρες (μάνα μου μανίτσα μου) τη βαλίτσα σου &μας τη κοπάνησες. Καλό ταξίδι πρίγκιπα.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Άντζελα,τη Μαρία & σε όλη την οικογένεια”.

 

Aποχαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και η οικογένεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. O ανιψιός και βαφτισιμιός της Αλίκης και Αναπληρωτής Διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκη, έκανε ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας:

«Σημάδεψες τη ζωή μας με την αγάπη σου και τη φιλία σου. Σημάδεψες τα χρόνια μας με τη μοναδική σου ευγένεια. Σημάδεψες τις στιγμές μας με τα τραγούδια σου και το αστείρευτο ταλέντο σου. Πριν από 25 ακριβώς χρόνια, με το που “έφυγε” η Αλίκη μας, δε δίστασες να αναβάλεις ακόμα και το γάμο σου με την Άντζελα. Για όλα αυτά θα είσαι πάντα ο “πρίγκιπας” στο μυαλό και την καρδιά μας. Αντίο, Τόλη μας.
Η οικογένεια που αγάπησες και σε αγάπησε»

Με ανάρτηση του στο instagram, ο Ηλίας Ψινάκης αποχαιρετά τον Τόλη Βοσκόπουλο, γράφοντας:

Καλό ταξίδι Τόλη μου.
Σ ευχαριστώ για όσα περάσαμε τόσες δεκαετίες.
Ησουν πάντα ένας gentleman,ειλικρινής,γενναιόδωρος,μάγκας,και πολύ καλός μου φίλος!!! Ενα βράδυ στις καμπάνες όταν είμασταν νέοι είχαμε πει γελώντας «Οποιος πεθάνει πρώτος απ’τούς δυό μας,ο άλλος θα έρθει με άσπρα στην κηδεία»
Η φωτό είναι από τον Αυγούστο του 1996 στήν Κέρκυρα στο γάμο του Τόλη και της Άντζελας που είχα πάει με τόν Σάκη… @tolis_voskopoulos @angela_gerekou @sakisrouvas

Ο Πάνος Κιάμος, με ανάρτηση του στο Instagram έγραψε:

Ο “Πρίγκιπας” του ελληνικού τραγουδιού σίγησε. Γιατί “οι άντρες δεν μιλούν πολύ…” και γιατί “αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά” κι εσύ σαν κι εμάς τους ανέμους γυρεύεις χαμένα φιλιά! Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σου! Είναι, επίσης, χρέος μου και ανάγκη μου να σε ερμηνεύω για πάντα… ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΤΟΛΗ! 🙏

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panos Kiamos (@panoskiamos_official)

“Αντίο Αστέρι …” ‘εγραψε η Άννα Βίσση, αναρτώντας μια φωτογραφία του Τόλη Βοσκόπουλου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Vissi (@annavissiofficial)

H Άντζελα Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένη, γράφει για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου:

Ενα μεγάλο αντίο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες και ανθρώπους που γέννησε η χώρα μας και είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και να γνωρίσω τον «άνθρωπο» Τόλη μέσα από τις συνεργασίες μας.. Γιατί ήσουν για όλους, ο αγαπητός Τόλης, το πρότυπο του οικογενειάρχη, το παράδειγμα του δασκάλου, το υπόδειγμα του συνεργάτη, ο έντιμος, ο εργατικός, ο ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο και ποτέ διαφορετικά σκεπτόμενος, έβρισκες τον μαγικό τρόπο να φωτίζεις το σκοτάδι με τις ερμηνείες σου. Δεν είπες ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Υπήρξες, πάντα, μια μεγάλη, ανοιχτή, θερμή αγκαλιά!
Άνθρωπος γλυκύτατος, νηφάλιος στο πνεύμα και αριστοκράτης στην παράσταση. Τα λόγια, όμως, είναι φτωχά ώστε να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργήσει η απουσία σου γιατί απο σήμερα η ελληνικη μουσικη σκηνή ειναι πιο άδεια, γιατί κανείς από εμάς, που σε γνωρίσαμε δεν μπορεί να δεχθεί… αδυνατεί να πιστέψει ότι εσύ μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, ανεξάντλητης ενέργειας και θετικής σκέψης θα άφηνες πίσω σου, τόσο ξαφνικά, τόσο μεγάλο κενό. Καλό ταξίδι Πρίγκιπα μου στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις…! 💔🙏

 

H Πέγκυ Ζήνα έγραψε:

Καθολου γλυκα δεν πονεσε το μαχαιρι στην ειδηση πως δεν θα σε ξαναδουμε…ειναι απο κεινες τις στιγμες που τα δακρυα φευγουν και δεν προλαβαινεις να τα κρατησεις…η στιγμη που θελησες να ταξιδεψεις στη γειτονια των αγγέλων.Αγγελος ησουν κι εδω.Παντα δοτικός,γενναιόδωρος,καλόψυχος,παρόν στα δυσκολα για τους συναδέλφους σου…Υπέροχος,ευγενής,γοητευτικός άνθρωπος,ο πιο φωτεινός καλλιτέχνης στην Ελλαδα…γιατι μονο οτι λαμπει απο μεσα ειναι χρυσός…Θα σ αγαπαω και θα σε θαυμαζω παντα Τόλη μου…🥲Ησουν ο ορισμος του Αρχοντα.Καλο σου ταξιδι στο φως αιώνιε πρίγκιπα της σκηνης🙏🙏💫💫💫❤️

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peggy Zina (@peggyzina_official)

“Καλό ταξίδι Πρίγκιπα. Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη, δέος και θαυμασμό.” ‘εγραψε ο Κώστας Μακεδόνας.

Νεότερα Άρθρα

Ερμιόνη: Το ιδανικό μέρος για να περάσεις το Πάσχα στην πόλη – νησί

Her News b

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο #20 Art Podcast της Γιώτας Τσιμπρικίδου

Her News

Ζωρζ Σαρή: Σαν σήμερα το 1925 γεννήθηκε η συγγραφέας που όλοι αγαπήσαμε σαν έφηβοι

Her News b