HerNews.gr
Αφιερώματα

Tόλης Βοσκόπουλος: Τα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία

Ο Tόλης Βοσκόπουλος λατρεύτηκε σαν θεός από μικρούς και μεγάλους. Αγαπήθηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες για τις ερμηνείες του και καθιερώθηκε ως Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού. Ο Τόλης ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, μια μεγάλη φωνή του λαϊκού τραγουδιού, που σίγησε για πάντα.


Για παραπάνω από 35 χρόνια, όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold out με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές του.

Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με το τραγούδι “Άγωνία” το 1968 , σε σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα, που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για την εποχή εκείνη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ξεχώρισε με τις διαχρονικές επιτυχίες του, που έρχονται στα χείλη όλων και τραγουδιούνται από πολλές γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων.

Έφυγε από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του. Με πλούσια καριέρα, χαρακτηριστηκε ο Πρίγκιπας του ελληνικου τραγουδιου. Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σοβαρά προβλήματα που είχε τους τελευταίους μήνες με την υγεία του

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον πρίγκιπα να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές.

Τραγούδια που έγιναν επιτυχίες όπως:

«Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Αναμνήσεις», «Περασμένες μου αγάπες», «Να κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη του Μαρία λίγες μόλις μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις 26 Ιουλίου.

Νεότερα Άρθρα

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: Τα 6 καλύτερα βιβλία του συγγραφέα που σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή

HerNews ka

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

HerNews ka

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Ξένοι και Έλληνες επώνυμοι που «έφυγαν» από την νόσο

HerNews ka