HerNews.gr
Γνώμες

3 tips για να “αδειάσεις” το κεφάλι σου

Οι μέρες που διανύουμε είναι στρεσογόνες και περίεργες. Τι και αν είναι καλοκαίρι, η πανδημία και η επικαιρότητα μας κάνει να νιώθουμε το κεφάλι μας βαρύ. Πολύ βαρύ. Εγώ προσωπικά, προσπαθώ να βρω τρόπους μέσα στην μέρα ώστε να αδειάζω το κεφάλι μου.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Παίρνω τηλέφωνο έναν ευχάριστο φίλο ή κάποιο μέλος της οικογενειας μου

Όλοι έχουμε έναν φίλο ο οποίος είναι ο γνωστός – 3 λαλούν και 2 χορεύουν – . Δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητος απλώς έχει μια θετική ενέργεια που μπορεί να περάσει ακόμα και από τις τηλεφωνικές γραμμές. Όταν αισθάνομαι ότι είμαι “ζόρικα” τον καλώ και αρχίζω να του λέω άσχετα. Θα συζητήσω μαζί του μια παλιά ευχάριστη ιστορία ή θα απλώς θα πούμε 5 άσχετα πράγματα που δεν θα έχουν ουσία ούτε καν δομημένο λόγο. Σε αυτό βοηθάει και κάποιο μέλος από την οικογένεια μας γιατί νιώθουμε όμορφα και οικεία. Αυτομάτως η διάθεσή μας θα ανέβει και το κεφάλι μας θα αδειάσει!

Παίρνω αγκαλιά τον σύντροφο μου

Ακόμα και αν είναι δύσκολα τα πράγματα, ακόμα και αν έχουμε τσακωθεί θα τον πάρω μια αγκαλιά. Χωρίς λόγο και αιτία. Μπορεί να του φανεί περίεργο αλλά εκείνη την ώρα αυτή η αγκαλιά θα με αποφορτίσει και θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα. Αν είναι μακριά, θα χαζέψω φωτογραφίες που θα είμαστε αγκαλιασμένοι και θα ανατρέξω σε εκείνη την στιγμή. Αυτομάτως θα αισθανθώ καλύτερα. Αν δεν έχουμε σύντροφο, πάρε αγκαλιά το μαξιλάρι. Βάσει ερευνών είναι αγχολυτικό και μας βοηθά να ξεχαστούμε.

Βλέπω funny videos σε διαφορες πλατφόρμες του Ιντερνετ

Παν μέτρον Άριστον το περίφημο ρητό του Κλεόβουλου που μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Θα είναι πάντα επίκαιρο και θα πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δεν είναι απλώς μια φράση, είναι τρόπος ζωής. Άνοιξε το τηλέφωνο σου, προσπάθησε να μην μπεις στα site να διαβασεις την επικαιρότητα γιατί σίγουρα θα σε ρίξει και απλώς βάλε χαρούμενα βίντεο. Για λίγο. Κάποια από αυτά θα σε κάνουν να γελάσεις τόσο δυνατά που δεν θα το πιστεύεις. Με αυτόν τον τροπο μπορείς να αδειάσεις το κεφάλι σου και να ξεχαστείς από την καθημερινότητα που είμαι σίγουρη ότι είναι “βαριά”

Βιβή Μπουγιούρα
Contact me @ : 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τα τραγούδια μιλούν στην ψυχή μας;

Her News b

HisStories 14: «Για να χάσεις κάτι πρέπει να το έχεις…»

Her News b

Δευτέρα: Πώς θα απολαύσεις την αρχή της εβδομάδας

Her News