HerNews.gr
Health LIFESTYLE

5 λεπτά Ζεν: Η λιτότητα στη ζωή μας

Λογικά μόλις διαβάσουμε τη λέξη λιτότητα, αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει στη λιτή ζωή που κάνουν οι μοναχοί, μιας και εκείνοι χρησιμοποιούν τον ορισμό κατά κόρον. Εμείς όμως σε αυτό το άρθρο τι εννοούμε;

Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμη άρθρο με τη θεματική 5 λεπτά Ζεν. Αφιερώνουμε 2 λεπτά στην ανάγνωση του άρθρου και 5 λεπτά της καθημερινότητάς μας στο να εφαρμόσουμε τα όσα διαβάσαμε. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφερόμαστε στη λιτότητα. Το να ζούμε δηλαδή λιτά σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Κάνοντάς το πιο συγκεκριμένο, σας παροτρύνω να κάνετε την εξής σκέψη: Πόσα πράγματα στο σπίτι σας δεν χρειάζεστε; Πόσα ρούχα, παπούτσια, προσωπικά ή οικιακά αντικείμενα; Αντίστοιχα, πόσο φαγητό ή ποτό θέλετε να έχετε στο τραπέζι σας αλλά τελικά δεν το καταναλώνετε; Πόσες τροφές μπορεί να μπερδεύετε μαζί;

Και φυσικά δεν μιλάω για γαστρονομικές πανδαισίες που όλοι δοκιμάζουμε. Μιλώ για το καθημερινό φαγητό που ετοιμάζουμε.

Κάντε αυτές τις σκέψεις και έπειτα προχωρήστε και σε αυτή: Με πόσες σκέψεις και συναισθήματα επιφορτιζόμαστε κάθε ημέρα, ενώ ουσιαστικά επιθυμούμε ν’ απαλλαγούμε τόσο από τις σκέψεις, όσο και από τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως το άγχος, ή τα συναισθηματικά μπερδέματα.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα υλικά. Ξεκαθάρισμα, χάρισμα και τακτοποίηση του υπολοίπου χώρου. Αμέσως κάνεις χώρο στη λιτότητα να εγκατασταθεί.

Στη συνέχεια αυτό θα οδηγήσει σε συναισθηματική και νοητική λιτότητα, οι οποίες σε συνδυασμό με 5 λεπτά αποφόρτισης από όλη την ημέρα, θ’ αλλάξουν την καθημερινότητά μας μια για πάντα.

Η εφαρμογή της λιτότητας στη ζωή μας δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Πολλές φορές μπορεί να δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε πράγματα, προσωπικά αντικείμενα, σκέψεις, συναισθηματικές δεσμεύσεις, όμως, με ένα βήμα την κάθε φορά, μπορούμε να το καταφέρουμε.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Η τροφή έκπληξη που κάνει καλό στην υγεία του εντέρου & τη “φουσκωμένη” κοιλιά

HerNews ka

Τα οφέλη του να κοιμάσαι με μάσκα ύπνου- Είναι αρκετά για να σε πείσουν!

HerNews ka

Δεν κοιμάστε αρκετά; Αυτό το Wellness Hack θα μπορούσε να το καλύψει

HerNews ka