HerNews.gr
Slider Μόδα

Le Pliage®️ Green: H νέα βιώσιμη σειρά της Longchamp!

Η νέα “πράσινη” εκδοχή της αγαπημένης παγκοσμίως τσάντας Le Pliage®️ Green από τον οίκο Longchamp. Η νέα συλλογή που επιβεβαιώνει την στροφή της Longchamp προς τη βιωσιμότητα. 

Η Longchamp παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη Le Pliage®️ Green που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις περιβαλλοντικές  προσδοκίες των πελατών της.

Για πρώτη φορά, το πιο εμβληματικό προϊόν της – η παγκοσμίως γνωστή τσάντα που παρουσιάστηκε το 1993 – κατασκευάζεται σήμερα από ανακυκλωμένο νάιλον.

Στόχος της  Longchamp είναι ολόκληρη η συλλογή Le Pliage®️ Green να μεταβεί σε αυτό το βιώσιμο ύφασμα μέχρι το 2022.

Η σειρά Le Pliage®️ Green ήταν πάντα ένα σύμβολο απλότητας και ανθεκτικότητας.

Ο λιτός σχεδιασμός της αντιπροσωπεύει μια αποτελεσματική και οικονομική χρήση φυσικών πόρων.
Όπως όλα τα προϊόντα της Longchamp, η Le Pliage®️ Green είναι επίσης φτιαγμένη για να διαρκεί.

Και αν, μετά από χρόνια φθαρεί λίγο στις άκρες, μπορεί ακόμη και να επισκευαστεί: 

Το service της Longchamp επισκευάζει τις τσάντες Le Pliage®️ Green δίνοντας σε κάθε μία από αυτές μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

It is not a bag. It is Le Pliage..
Όταν επρόκειτο να αναπτυχθεί μια βιώσιμη έκδοση της Le Pliage®️ Green, η ποιότητα και η ανθεκτικότητα ήταν θεμελιώδους σημασίας.

Ως αποτέλεσμα της σημαντικής τεχνολογικής προόδου των τελευταίων ετών, η Longchamp είναι πλέον σε θέση να προμηθεύεται ένα ανακυκλωμένο νάιλον που προσφέρει το ίδιο επίπεδο ανθεκτικότητας, αλλά και τις ίδιες ιδιότητες (είναι αδιάβροχο, μπορεί να πλυθεί και να διπλωθεί), και έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με το πρωτότυπο – και μπορεί επίσης να επισκευαστεί.

Πέρα από τον ανακυκλωμένο νάιλον καμβά, κάθε επιμέρους συστατικό της Le Pliage®️ Green έχει μελετηθεί προσεκτικά. 

Η σειρά Le Pliage®️ Green επανεξετάστηκε από τον οίκο Longchamp και πλέον η σχεδίαση και δημιουργία της αποτελεί την τρέχουσα βέλτιστη πρακτική όσον αφορά την ποιότητα και τη βιωσιμότητα. 

Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι το αντίκτυπο της Le Pliage®️ Green, μετρούμενο σε εκπομπές CO2, είναι έξι φορές μικρότερο από αυτές που παράγονται κατά τη δημιουργία ενός τζιν παντελονιού.

Ο καμβάς:

Η Le Pliage®️ Green αποτελείται από ανακυκλωμένο καμβά από πολυαμίδιο (νάιλον) από διάφορες πηγές, όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά, προκαταναλωτικά απόβλητα από αντικείμενα όπως νάιλον κάλτσες και αποκόμματα από την διαδικασία παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Τα απόβλητα ανακτώνται, αναλύονται και επεξεργάζονται, και στη συνέχεια επανεπεξεργάζονται σε ίνες πολυαμιδίου, στη συνέχεια σε νήματα και τέλος σε καμβά από πολυαμίδιο.
Ο ανακυκλωμένος καμβάς πολυαμιδίου που χρησιμοποιείται για τη Le Pliage®️ Green έχει παγκόσμια Recycled Standard (GRS) και περιέχει από 70% έως και 100% ανακυκλωμένες ίνες.
Το εσωτερικό της τσάντας έχει επίστρωση PVC χωρίς φθαλικό εστέρα, η οποία είναι επί του παρόντος απαραίτητη για τη διατήρηση της ανθεκτικότητάς της. Για την περαιτέρω τελειοποίηση του σχεδίου, η Longchamp ερευνά τώρα πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Το δέρμα:

Το δέρμα της αποτελεί την υπογραφή της Le Pliage®️ Green από το λανσάρισμά της το 1993 και είναι ένα δέρμα αγελάδας το οποίο – όπως όλα τα δέρματα που χρησιμοποιεί η Longchamp – είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων.
Τα συνεργαζόμενα βυρσοδεψεία της Longchamp  ελέγχονται από το Leather Working Group (LWG).
Η πιστοποίηση της LWG βασίζεται σε παράγοντες περιβαλλοντικών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και της επεξεργασίας αποβλήτων.
Το 90% του δέρματος που χρησιμοποιείται για τη Le Pliage®️ Green προέρχεται από βυρσοδεψεία που κατέχουν την υψηλότερη πιστοποίηση LWG Gold.
Στόχος της Longchamp είναι να αυξηθεί αυτό το ποσοστό στο 100% έως το 2023.

Οι ιμάντες:

Οι ιμάντες ώμου της είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, πιστοποιημένο με GRS certified.
Προερχόμενος κυρίως από πλαστικά μπουκάλια, περιλαμβάνει 100% ανακυκλωμένες ίνες.

Ένας παρόμοιος ανακυκλωμένος πολυεστέρας, που περιέχει 90% ανακυκλωμένες ίνες, χρησιμοποιείται για την κλωστή με την οποία είναι κεντημένο το λογότυπο του αλόγου της ιπποδρομίας στις τσάντες.

Το υλικό:

Το υλικό της Le Pliage®️ Green περιέχει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό ανακυκλωμένου μετάλλου: 30% για το χαρακτηριστικό μπρούτζινο κούμπωμα της τσάντας.

Η συσκευασία:

Τέλος, η συσκευασία της Le Pliage®️ Green είναι επίσης πιο βιώσιμη από ποτέ.
Οι τσάντες μεταφέρονται σε ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο, με ετικέτες από ανακυκλωμένο χαρτί. Στο κατάστημα, πωλούνται σε πλήρως ανακυκλώσιμο χαρτί σακούλες που έχουν πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council – FSC) ως προερχόμενες από δάση με βιώσιμη διαχείριση.

Η  σειρά Le Pliage®️ Greenn είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Digalakis και στη Longchamp Boutique. Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή ΕΔΩ!

Longchamp Boutique: Βουκουρεστίου 6
Digalakis Stores:
Κηφισιά: Παναγίτσας 6
Λευκωσία: Κουμανούδη 1 ΑΒ & Στασικράτους
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 00 88 000

Νεότερα Άρθρα

Το πιο ζεστό κασκόλ είναι handmade – Φτιάξτο σε λιγότερο από 1 ώρα

Her News m

Total denim look: Η νέα τάση της μόδας

Her News

Compressive Dress: H νέα κολεξιόν που λανσάρει η Oysho

Her News m

Leave a Comment