HerNews.gr
Health LIFESTYLE

5 λεπτά Ζεν: Άδειασε απ’ όλη την ημέρα

Το χρησιμοποιούμε συχνά πυκνά ως λέξη. Συνήθως αναφερόμαστε σε άτομα ή καταστάσεις, λέγοντας: μην αγχώνεσαι κράτα το Ζεν σου ή γίνε Ζεν. Ξέρουμε όμως τι πραγματικά εννοούμε με την έννοια αυτή;

Καλώς ήρθατε στο 5λεπτο του Ζεν. Αφιερώστε 2 λεπτά για να διαβάσετε αυτό το άρθρο και 5 για να κάνετε πράξη αυτό που θα πραγματευόμαστε την κάθε φορά. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το άδειασμα.

Πριν από αυτό, ας δούμε τι σημαίνει Ζεν, ώστε να ξέρουμε πάνω σε τι θεμέλια βαδίζουμε.

‘’Μικρές αλλαγές στη καθημερινότητά μας, ελαφριά αλλαγή της οπτικής, βαδίζοντας στο να ζούμε λίγο πιο απλά, χωρίς τη βαβούρα και τον καταιγισμό των όσων βιώνουμε και των όσων κάνουμε. Απλώς να ζούμε και ν’ απολαμβάνουμε’’.

Αυτή είναι μια προσέγγιση του τι σημαίνει Ζεν. Προχωράω λοιπόν στο άδειασμα.

Βοηθά στο να αποφορτίζεσαι από την ημέρα. Να μένεις άδειος, κενός, χωρίς σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις. 5 λεπτά, κυρίως το πρωί ή το βράδυ είναι μόνο δικά σου και μπορείς να βιώσεις το άδειασμα του εαυτού σου.

Απλώς κάθισε, ξάπλωσε ή μείνει όρθια-ος,  στάσιμη-ος και παρατήρησε. Εσένα, την ανάσα σου, το σώμα σου. Πολλές σκέψεις θα έρθουν κατευθείαν. Και εκεί βρίσκεται το κλειδί. Προσπάθησε να μην προσκολληθείς σε καμία από αυτές, άφησέ τες να είναι περαστικές και συγκεντρώσου σε εσένα.

Για να νιώσεις παρόν στη ζωή σου, χρειάζεται να παρατηρήσεις τη ζωή σου και κυρίως το γεγονός ότι ζεις. Χωρίς να σκεφτείς κάτι παραπάνω και όλα όσα πρέπει ή χρειάζεται να είσαι καθημερινά.

5 λεπτά τη μέρα, άδειασε. Δες το σαν μικρό διαμάντι αγάπης που χαρίζεις στον εαυτό σου. Και έπειτα θα σου χαρίσει και ο εαυτός σου. Καλύτερη ψυχολογία, ηρεμία, αποφόρτιση από το άγχος, φρέσκιες ιδέες και ενέργεια στην καθημερινότητα.

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να γίνει το πρωινό ξύπνημα το αγαπημένο κομμάτι της ημέρας σας

Her News b

Ξυπνάς κουρασμένη;- Οι λόγοι που κοιμάσαι άσχημα και 5 λύσεις για να βελτιώσεις τον ύπνο σου

HerNews ka

Pfizer: Πως αντιδρά το εμβόλιο στην παραλλαγή Δέλτα;

Her News b