HerNews.gr
Σχέσεις ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Breadcrumbing στις σχέσεις: Λίγα ψίχουλα αγάπης σου ζητώ

Ήρθε νέος ορισμός στις σχέσεις αγαπητή φίλη. Το crumbing πρόκειται για μια συμπεριφορά χειραγώγησης. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν την αναγνωρίζουμε ως τέτοια, απλώς συμβαίνει και το δεχόμαστε.

 Το Breadcrumbing λοιπόν που προέρχεται από τη λέξη breadcrumb, που σημαίνει ψίχουλο ψωμιού, πρόκειται πράγματι για μια χειριστική τακτική που την εφαρμόζουν πολλοί όταν θέλουν να δώσουν την ελπίδα ότι η σχέση μπορεί να προχωρήσει περισσότερο, αλλά γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα προχωρήσει.

Είναι μία κατάσταση και ιδίως μια παγίδα στην οποία ο άλλος σου δίνει τόσα σημάδια όσα χρειάζονται, για να πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται και να συνεχίσεις να ασχολείσαι μαζί του, ενώ στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Απλά το κάνει αυτό για να τραβήξει την προσοχή σου και να σε έχει στην αναμονή. Ικανοποιεί το εγώ του και ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για τα δικά σου θέλω.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι μια πολύ εγωιστική και χειριστική συμπεριφορά καθώς ο breadcrumber θέλει μόνο μια επιφανειακή σχέση μαζί σου. Ακόμα χειρότερα, σου δίνει την απαραίτητη προσοχή για να παραμείνεις εκεί, αλλά όχι τόση ώστε να μπορείς ζητήσεις κάτι παραπάνω ή «τα ρέστα» για την αψυχολόγητη συμπεριφορά του. Ουσιαστικά σου δίνει ψίχουλα ψωμιού για να σου δώσει ελπίδες κι εσύ πέφτεις στην παγίδα του.

Μηνύματα που έρχονται και φεύγουν, μια σου στέλνει μια σε αφήνει στο διαβάστηκε. Μια βγαίνετε και περνάς υπέροχα, νιώθοντας ότι αυτό είναι αμοιβαίο, μια μετά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.

Ένα σχοινί που μαζεύεται και αφήνεται δεν θα σε ελευθερώσει ποτέ από το breadcrumbing. Θα σε κρατάει δέσμια μιας χειραγωγικής συμπεριφοράς που θα μένεις μόνο γιατί υπάρχει το δέλεαρ του να κατακτήσεις τον άλλον εξ’ ολοκλήρου. Όμως αυτό καταντάει βαρετό και στην πραγματικότητα μια ουσιαστική σχέση ξεκινάει με την κατάκτηση ως βάση. Και τα υπόλοιπα έρχονται!

Νεότερα Άρθρα

Οργασμός: Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται

Her News b

3 μηνύματα που μπορείς να στείλεις για να τον κερδίσεις

Her News b

Beige flags: Η νέα τάση στον όρο του dating που αντικαθιστά τα red flags

HerNewskl