HerNews.gr
Beauty

Make up no make up: Η απόλυτη τάση του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι θέλουμε να δείχνουμε φυσικά όμορφες για αυτό και συνομίλησα με την make up artist Κυριακή Αναστασοπούλου για να μας μιλήσει για την απόλυτη τάση του καλοκαιρού που δεν είναι άλλη από το “Make up no make up”. 

 Το γνωστό τα τελευταία χρόνια make up no make up είναι η απόλυτη τάση του καλοκαιριού, η καλύτερη επιλογή τόσο για τις πρωινές όσο και τις βραδινές μας εμφανίσεις. Για να το πετύχουμε αρκεί να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

1. Kαθαρισμός: Ο σωστός καθαρισμός αποτελεί την ιδανική αρχή πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ, καθώς αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα, ιδιαίτερα στις μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Έτσι, δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας, πάντα με τη χρήση ενός προϊόντος κατάλληλου για τον τύπο της επιδερμίδας μας.

2. Αντηλιακή προστασία: Η χρήση αντηλιακής κρέμας θα προστατέψει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα θα την ενυδατώσει προετοιμάζοντας την για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Μην ξεχνάτε ότι χωρίς τη χρήση αντηλιακής προστασίας η εφαρμογή των διαφόρων προϊόντων μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες στο πρόσωπο.

Ιδανικά προτιμήστε μία λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα με λίγο χρώμα που παράλληλα θα καλύψει τυχόν ατέλειες, δρώντας σαν αντικαταστάτης του αγαπημένου μας foundation.

3. Ξεχάστε το foundation: Καλό είναι να αποφύγουμε το foundation για να επιτύχουμε ένα πιο φυσικό και αέρινο αποτέλεσμα. Αν όμως νιώθουμε πως το δέρμα μας χρειάζεται extra κάλυψη, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ημέρα την αντηλιακή με το χρώμα και το βράδυ να ανακατέψουμε την ενυδατική μας κρέμα με λίγες σταγόνες από το make up μας.

4. Ρουζ: Τα ροδαλά μάγουλα είναι δείγμα υγείας και φρεσκάδας. Σε ένα make up no make up τονίζουμε πάντα τα μήλα του προσώπου χρησιμοποιώντας δροσερές και φωτεινές αποχρώσεις, αποφεύγοντας όμως την υπερβολική ποσότητα. Μη φοβηθείτε τις κρεμώδεις υφές ρουζ, είναι αρκετά εύκολες στην εφαρμογή; ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι φόρμουλες τους είναι αισθητά βελτιωμένες & τις καθιστούν κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος.

Εxtra tip; Η χρήση του κόκκινου χρώματος ρουζ μπορεί να φαίνεται παρακινδυνευμένη, ωστόσο, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους τους τόνους δέρματος καθώς δίνει την αίσθηση του φυσικού “κόκκινου” χρώματος των μήλων του προσώπου. 

5. Μάτια: Μascara, mascara & λίγη ακόμη mascara! Μία αδιάβροχη mascara είναι ότι χρειαζόμαστε για το μακιγιάζ των ματιών μας. Στην περίπτωση που θέλουμε να το τονίσουμε λίγο ακόμη, μπορούμε να περάσουμε ελάχιστη ποσότητα ρουζ στα καπάκια των ματιών ακολουθώντας το κλασσικό μυστικό των μαμάδων.

6. Φρύδια: Με ένα διάφανο setting gel μπορούμε να τιθασεύσουμε τα φρύδια μας δίνοντας τους σχήμα. Αν πάλι δεν είναι τόσο πλούσια, με ένα αδιάβροχο μολύβι φρυδιών μπορούμε να καλύψουμε τυχόν κενά/ατέλειες ή ακόμη να δώσουμε λίγη ένταση στο χρώμα τους.

7. Χείλη: Για τα χείλη επιλέγουμε ένα balm ή gloss, δε θέλουμε έντονα χρώματα ή matte υφές, μας νοιάζει απλά να δείχνουν ενυδατωμένα και ζουμερά. Extra tip; σε περίπτωση που τα χείλη σας έχουν άτονο χρώμα, περάστε τα με ένα έντονο κραγιόν ή μολύβι, στη συνέχεια αφαιρέστε την περιττή ποσότητα με ένα χαρτομάντηλο ολοκληρώστε με το gloss/balm που έχετε επιλέξει.

 

 

8. Highlighter: Ναι το ξέρω, το θέμα είναι make up no make up και μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά με το σωστό προϊόν πιστέψτε με θα δώσετε ένα πιο φωτεινό και φρέσκο τελικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε ένα highlighter σε πιο ψυχρή απόχρωση και περάστε ελάχιστη ποσότητα στα κόκαλα του προσώπου (κάτω από το τόξο και προς την εξωτερική γωνία του φρυδιού, ψηλά στις παρειές, κατά μήκος της μύτης και τέλος πάνω από τα χείλη).

9. Χαμόγελο: Ίσως το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω…Με αυτό σιγουρά θα είστε ακαταμάχητες! 

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Κοντά μαλλιά: Oι τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το φθινόπωρο

Her News

Clavicut: Αυτό είναι το κούρεμα που θα δούμε παντού το υπόλοιπο του 2023

HerNewskl

Ενεργά συστατικά: Ποια είναι τα πιο “επικίνδυνα” για την επιδερμίδα;

HerNewskl