HerNews.gr
Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το υπερθέαμα στο Τόκιο και το πρώτο χρυσό μετάλλιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν! Σε μια διαφορετική τελετή έναρξης χωρίς θεατές αλλά με φαντασία και σπουδαία μηνύματα οι διοργανωτές έκαναν εκτενή αναφορά στην πανδημία, με την προετοιμασία των αθλητών και τα εμπόδια που μπήκαν λόγω της πανδημίας και άπαντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή για όσων έχουν χαθεί.

Οι Ιάπωνες έστειλαν μήνυμα διαφορετικότητας σε όλον τον κόσμο. Μετά την απαγγελία του Ολυμπιακού όρκου, οι διοργανωτές μέσα από ένα χορευτικό σχημάτισαν το έμβλημα των αγώνων του Τόκιο.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο σε αυτούς του Τόκιο λόγω του κορονοϊού υπήρξε απόφαση για άδειες εξέδρες.

Την διαφορετική τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο «άνοιξαν» οι χρυσοί Ολυμπιονικές Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας, με την ελληνική σημαία να μπαίνει πρώτη στα στάδιο. 

Η τελετή έναρξης της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης διεξάγεται με ένα χρόνο καθυστέρηση, λόγω κοροναϊού, και βάσει του πρωτοκόλλου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η πρώτη ομάδα που μπήκε πρώτη στο στάδιο ήταν η ελληνική, τιμής ένεκεν για την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε με τους δύο σπουδαίους αθλητές να μπαίνουν πρώτοι στο Στάδιο κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου θα πάρουν μέρος με εξαιρετικές προοπτικές για νέες διακρίσεις!

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ήταν ο Ιάπωνας ηθοποιός, Κανκούρο Νακαμούρα, ο οποίος «τοποθέτησε» την Ολυμπιακή Φλόγα σ΄ ένα δοχείο, ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση.

Η Μαρία Σάκκαρη μετά από 1,5 ώρα κέρδισε 2-0 την Ανέτ Κόνταβεϊτ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021.

Μία μέρα πριν τα 26α γενέθλια της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 2-0 σετ επί της Ανέτ Κόνταβεϊτ και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H Kινέζα Γιανγκ Κιαν κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπαικών Αγώνων του Τόκιο 2020, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων γυναικών, κάνοντας μάλιστα Ολυμπιακό ρεκόρ με 251,8 βαθμούς.

Νεότερα Άρθρα

Sophie Turner: Το καυτό φιλί στη μέση του δρόμου με τον πρώην της Μαρίας-Ολυμπίας

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος: Οι «περίεργες» απαιτήσεις του αποκαλύφθηκαν σε νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε

HerNews ka

Λόρεν Σάντσεζ: Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την πρόταση γάμου που της έκανε ο Τζεφ Μπέζος

HerNews ka