HerNews.gr
Γνώμες

Είμαι χοντρή; Μου πάει αυτό; Μπα, βαριέμαι να έρθω για μπάνιο…

Είναι Σάββατο και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Ιούλιος 2021. Δεν ξέρω σίγουρα αν θα βγω γιατί δεν έχω τι να βάλω και αναρωτιέμαι αν είμαι χοντρή…. Εδώ πρέπει να αλλάξω την ημερομηνία και να βάλω Ιούλιος 2019,2018 και πάει λέγοντας.

Αν είμαστε από τους τυχερούς που δεν χάσαμε κάποιον δικό μας στην πανδημία,  σίγουρα  μάθαμε να μην εστιάζουμε σε ασήμαντα πράγματα.

Πόσα Σάββατα έχω χάσει ερωτώμενη αν είμαι χοντρή και “αμάν τι θα πουν που θα με δουν στα χάλια μου;” Πόσες φορές έχω χάσει βόλτες και ξενύχτια επειδή δεν είχα την διάθεση να με δουν οι άλλοι επειδή εγώ η ίδια δεν άντεχα τον εαυτό μου; Άπειρα…

“Θα έρθεις για μπάνιο;” Ναι φυσικά, αν δεν αδιαθετήσω. Πρέπει να ήμουν 3 μήνες αδιάθετη γιατί δεν πήγαινα για μπάνιο σχεδόν ποτέ. Γιατί ήμουν χοντρή. Γιατί θα με έβλεπαν με μαγιό και δεν θα άρεσα. Γιατί θα έβλεπα άλλες κοπέλες με πολύ ωραία σώματα και εγώ θα ήμουν η ΧΟΝΤΡΗ. Θεέ μου…

Ποιος δημιούργησε όλες αυτές τις ανασφάλειες; Οι φίλοι μου; Η κοινωνία; Tα Social Media; Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα κάποιος, κάπου κάποτε με αποκάλεσε “φαγανή” ή ότι “Βιβή, πρέπει να χάσεις κάποια κιλάκια”. Πόσες φορές έχω κάτσει στον καθρέφτη και ίσως ξανά κάτσω, βλέποντας με και σιχτιρίζοντας που έφαγα την προηγούμενη ημέρα.

Μου πάει αυτό το φόρεμα; Μήπως να βάλω καλύτερα κάτι μακρύ να μην φαίνομαι; Ή απλά καλύτερα να μην βγω; Ναι μωρέ δεν θα βγω… Θα δω καμία ταινία γιατί βαριέμαι. Πόσες ταινίες έχεις δει εσύ επειδή “βαριόσουν” και δεν ήθελες να βγεις; Ξέρω, αμέτρητες.

Γιατί να πιστεύεις ότι είσαι χοντρή; Ακόμα και αν έχεις παραπάνω κιλά γιατί να τιμωρείς έτσι τον εαυτό σου; Τα κιλά πάνε και έρχονται. Μπορείς να φτιάξεις την εικόνα σου όταν εσύ το αποφασίσεις. Μπορείς πάλι να ξανά κυλήσεις και μετά να τα ξανά χάσεις και πάλι από την αρχή. Επειδή εσύ θέλεις να αρέσεις στους άλλους. Όχι επειδή κάποιος θα σε πει χοντρή. Τι σημαίνει χοντρή; Τι σημαίνει δεν βγαίνω; 

Μην κανείς σε κανέναν την χάρη να κλειστείς στο σπίτι σου και στον εαυτό σου επειδή σε κάποιον δεν αρέσεις. Φυσικό και επόμενο. Αγαπά τον εαυτό σου και το σώμα σου όσο δύσκολο και αν είναι.

Δεν υπάρχουν όμορφοι, άσχημοι, χοντροί και αδύνατοι. Πίσω από το κάθε σώμα υπάρχει μια ψυχή, ξεκινά να φτιάχνεις αυτήν και μετά το οτιδήποτε σε χαλάει ΕΣΕΝΑ στην εξωτερική σου εμφάνιση. Λευτεριά στα παχάκια μας!

Με αγάπη, 

Βιβή Μπουγιούρα

Νεότερα Άρθρα

Μήπως το “The Bachelor” είναι εκπαιδευτικό; 3 + 1 πράγματα που μάθαμε από το reality αγάπης

Her News b

Προσωπικές αξίες: Το νόημα τους και η επίδραση που έχουν στη ζωή μας

Her News

Δεν είμαι Μάνα, αλλά…..

Her News