HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Άγιος Νεκτάριος: “Ο άνθρωπος του Θεού”- με τον Άρη Σερβετάλη, έρχεται στους κινηματογράφους

Άγιος Νεκτάριος: Η ταινία που όλοι περιμένουμε για την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, κάνει πρεμιέρα μέσα Αυγούστου στα σινεμά της χώρας. 

100 χρόνια μετά την κοίμησή του Αγίου Νεκταρίου, η ζωή του γίνεται ταινία.

Η γεμάτη δοκιμασίες, θυσίες αλλά & θείες επισκέψεις ζωή του Αγίου Νεκτάριου έρχεται στην στo cinema! 

Η κινηματογραφική ταινία «Ο ανθρωπος του Θεού» (Μan of God) όπου βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας. Αλλά  και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, θα προβληθεί στους Ελληνικούς κινηματογράφους από τις 26 Αυγούστου. Πρωταγωνιστής ο Άρης Σερβετάλης.

Μία ταινία για τον Αγιο Νεκτάριο

H δημιουργός Υelena Popovic αναφέρει σχετικά με το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει μέσα από τη μεταφορά της ζωής του Αγίου στη μεγάλη οθόνη,: «Η ταινία υιοθετεί ένα ρεαλιστικό και προσωπικό τόνο προκειμένου το κοινό να παρακολουθήσει την ιστορία του και να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα, τα βάσανα, τις δοκιμασίες του.

Ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Πολλοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την αδικία, τα ψέματα, τη συκοφαντία και η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας.

Στις μέρες μας, πολλοί αδικούνται και ταυτίζονται με τον Άγιο Νεκτάριο, αυτόν τον απλό άνθρωπο που έζησε ανάμεσά μας. Που πάλεψε με την αδικία εκείνων που κηρύσσουν τη δικαιοσύνη, που υπέφερε όλη του τη ζωή. Αλλά δεν ηττήθηκε.

Ήταν νικητής και έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να ζούμε και να πεθαίνουμε. Αντλούμε δύναμη από τους βίους των Αγίων. Οι αγώνες τους καθρεφτίζουν τους δικούς μας και όταν νικούν τις ανθρώπινες αδυναμίες, μας δίνουν ελπίδα».

Η πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική ταινία για τη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων. Που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη ακολουθούσε πιστά τον Χριστό. Μέσω του προσωπικού του Γολγοθά και Σταυρού γυρίστηκε σε μέρη που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα. Εκεί,  όπου ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλο τον κόσμο.

Μία ιστορία νίκης κατά του πόνου και της αδικίας, που αγγίζει όλους τους ανθρώπους, που εμπνέει μέσα από τη ρήξη του πρωταγωνιστή της με το κατεστημένο, που δίνει μήνυμα βέβαιας ελπίδας. Ένας ύμνος στην ταπεινότητα, την πίστη και την αγιότητα που εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα και νικά κάθε αδιέξοδο.

Την ταινία σκηνοθετεί η Σερβικής καταγωγής Yelena Popovic που υπογράφει και το σενάριο. Ο Άγιος Νεκτάριος βρίσκει τον ιδανικό πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του ταλαντούχου Άρη Σερβετάλη (Μήλα, Άλπεις).

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν συνολικά 36 μέρες και έγιναν στις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και φυσικά την Αίγινα.

Φωτογραφίες από το facebook.com/manofgodthemoviegreece

Νεότερα Άρθρα

We Are The World: Η ιστορία πίσω από το φιλανθρωπικό τραγούδι που άφησε «εποχή»

HerNews ka

Συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη: Παρουσίαση βιβλίου με ομιλητές Ντόρα και Πετρετζίκης

Her News

Ώρα για θέατρο…. Από απόσταση!

Her News