HerNews.gr
Pets

Πως να προστατεύσουμε τα κατοικίδια από τον καύσωνα

Οι μέρες του καύσωνα δεν είναι εύκολες ούτε για τους ανθρώπους, ούτε για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. 

Όσο ζέστη αισθανόμαστε και εμείς, ψάχνοντας απεγνωσμένα λίγη δροσιά κάτω από το κλιματιστικό, άλλο τόση ζέστη αισθάνονται και οι μικροί μας φίλοι, τα κατοικίδια. Λάνθασμένα, κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια παραπάνω ανθεκτικότητα στα ζώα απ’ ότι στους ανθρώπους.

Απορρίπτοντας λοιπόν αυτή την προτάση, ας δούμε πως μπορούμε μέσα στο σπίτι ή στις διακοπές μας να κρατήσουμε δροσερά τα ζωάκια μας και να τα προστατέψουμε από τον καύσωνα.

Πολύ νερό

Πάντοτε έχουμε δίπλα στο κατοικίδιό μας ένα κύπελλο ή μπολάκι με νερό. Οι ώρες χωρίς υγρό στον οργανισμό ξέρουμε ότι σημαίνουν σύντομη αφυδάτωση, ειδικά στον καύσωνα. Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια. Μπορούμε να τους το αφήσουμε σε χώρο εύκολα προσβάσιμο για να πίνουν όποτε θέλουν.

Κλιματισμός

Τη θεωρώ την πιο σωστή λύση, αν υπάρχει δυνατότητα. Εν αντιθέσει με πολλούς που αφήνουν τους τετράποδους φίλους τους στην αυλή, η λύση που θα τους κρατήσει δροσερούς, είναι το κλιματιστικό. Ιδάνικα αν γίνεται να μείνουν σε κλιματιζόμενο χώρο για όλη την ημέρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να νιώσουν καθόλου ζέστη και θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία τους.

Βόλτα τη σωστή ώρα

Δηλαδή καθόλου το μεσημέρι. Η βόλτα στα κατοικίδια πρέπει να πραγματοποιείται είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αρκετά αργά το απόγευμα και ιδανικά βράδυ, συνοδεία πάντοτε νερού. Αποφύγετε επίσης τις μεγάλες ανηφόρες και τους δρόμους με καυτή άσφαλτο.

Τα ζωάκια μας είναι οι φίλοι που χρειάζονται τη δική μας προστασία για να μείνουν δροσερά στον καύσωνα. Ας τους τη δώσουμε απλόχερα.

 

Νεότερα Άρθρα

Τα κατοικίδια με τους περισσότερους followers στο Instagram

Her News

7 επικίνδυνα αντικείμενα που δεν πρέπει να μασάνε οι σκύλοι

Her News

Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: Κανένα ζώο κακοποιημένο!

Her News