HerNews.gr
Health

Αφυδάτωση: Αυτά είναι τα συμπτώματα!

Η αφυδάτωση είναι μια υπαρκτή απειλή για την υγεία μας τους καλοκαιρινούς, θερμούς μήνες.

Παρακάτω θα δεις ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης αλλά και τι θα χρειαστεί να κάνεις όταν το καταλάβεις. 

Τα πιο έντονα συμπτώματα είναι τα εξής:

Πονοκέφαλοι: Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα σε ένα «σάκο» από υγρά που τον προφυλάσσει από την επαφή με τα τοιχώματα του κρανίου. Όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, τα υγρά αυτά λιγοστεύουν και ο εγκέφαλος μπορεί να πιέζεται στο κρανίο με αποτέλεσμα την πρόκληση πονοκεφάλων.

Λιγούρες: Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό επιθυμία για κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ιδιαίτερα για γλυκά. Ο λόγος είναι πως όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, δεν λειτουργούν σωστά τα όργανα που χρησιμοποιούν νερό για να απελευθερώσουν γλυκογόνα και άλλα συστατικά από τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού

 

Ενώ σε πιο extreme περιπτώσεις κάποια μπορεί να είναι ακόμα και Αδυναμία, ζάλη, καρδιακές αρρυθμίες, σύγχυση, αίσθημα λιποθυμίας ή ακόμα και λιποθυμία.

Τι πρέπει να κάνεις όταν το αντιληφθείς: 

Αν δεν γίνει άμεσα η αντικατάσταση των υγρών στο σώμα, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αφυδάτωσης. Η ήπια αφυδάτωση αντιστρέφεται με τη λήψη υγρών και την ανάπαυση σε σκιερό μέρος, ωστόσο η σοβαρή αφυδάτωση χρειάζεται άμεση ιατρική περίθαλψη. Στην πρώτη περίπτωση, το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να πιείτε άφθονο νερό ή κάποιο ποτό με ηλεκτρολύτες.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Νεότερα Άρθρα

Ο ρόλος της διατροφής στην ψυχική υγεία

Her News

Η επίδραση του stress στη διατροφική μας συμπεριφορά

Her News

Αφυδάτωση: Γιατί θέλει πολλή προσοχή!

Her News