HerNews.gr
Αφιερώματα

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η ηρωίδα του ‘21

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με την εθελόντρια δασοπυροσβέστη που έδωσε μάχη με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη. Το όνομα της..Κατερίνα Ιωαννίδου.

H ίδια εθελόντρια, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, είχε ριχτεί ξανά στη μάχη της πυρκαγιάς στη φωτιά στην Ανάβυσσο. Μάλιστα, οι φωτογραφίες της από τον φωτογράφο Άρη Μεσσήνη, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου.

Ποια είναι η Κατερίνα Ιωαννίδου

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι από τον Πειραιά και εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Σε συνέντευξη της, η Κατερίνα Ιωαννίδου είχε δηλώσει πως “κόλλησε” το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα, συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις για την προστασία των ζώων.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι η εθελόντρια πυροσβέστρια για την οποία μιλά όλο το διαδίκτυο.

Τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα της προσπάθειάς της για να σβήσει τη φωτιά στη Βόρεια Αττική μας συγκινούν. Η δύναμη ψυχής που χαρακτηρίζει αυτή τη γυναίκα, είναι πρότυπο για όλες μας. 

Η Κατερίνα Ιωαννίδου η ηρωίδα του 2021.

Νεότερα Άρθρα

Γιορτή του Πατέρα: H Google τιμά με doodle τους μπαμπάδες όλου του κόσμου

Her News

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Her News

Τα τραγούδια που γράφτηκαν για το έπος του 1940

Her News b