HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Πυρκαγιές: Προτεραιότητα στους πληγέντες τόνισε ο Μητσοτάκης

Εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη στις πυρκαγιές ανά την επικράτεια έλαβε το πρωί του Σάββατου ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και στους άντρες της πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές στην ελληνική αστυνομία στο λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και το βράδυ της Παρασκευής να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα κυρίως στις πυρκαγιές στην Αττική στην Εύβοια στην Ηλεία και στην Μάνη.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε αναζωπύρωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωσή του.

«Στο βαθμό που αυτό είναι το εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών, και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών και πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του λεκανοπεδίου και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν χθες».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για αυτό το οποίο έχει συμβεί και διαβεβαίωσε όλους τους πληγέντες ότι: «Η αποκατάσταση θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα».

Διεμήνυσε ότι όλες οι εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες και προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο που δρομολογούνται τα έργα προστασίας αλλά και της αναδάσωσης:

«Και με πολλή μεγάλη προσπάθεια και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών όταν με το καλό περάσει αυτό το καλοκαίρι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με μεγάλη ταχύτητα και να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr

Νεότερα Άρθρα

Κίνηση στους δρόμους της Αττικής και ταλαιπωρία λόγω της έντονης βροχής

Her News

Καιρός: Aραιή συννεφιά – Τοπικές βροχές στα ορεινά

Her News

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του – Στόχος να σπάσει τα ισόβια

Her News