HerNews.gr
Ψυχολογία

Αρνητικά συναισθήματα: Μυστικά που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά

Με όλα αυτά που συμβαίνουν, αυτό που αισθανόμαστε καθημερινά είναι αρνητικά συναισθήματα. Οι δυσκολίες που μας βρίσκουν, δεν μας αφήνουν να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι.

Μέσα στη δίνη της καθημερινότητας, ψάχνουμε τρόπους να διώξουμε τα αρνητικά συναισθήματα. Και ναι.. υπάρχουν τρόποι, όσο δύσκολο και αν φαίνεται!

Δίνουμε σημασία στα συναισθήματα μας

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι παραμορφωμένη σκέψη μίας κατάστασης ή ένα αποτέλεσμα αρνητικού τρόπου αντίληψης των πραγμάτων. Αποδεχόμαστε και κατανοούμε πρώτα τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις μας, χωρίς όμως να τους επιτρέπουμε να μας καθορίζουν.

Να σκεφτόμαστε θετικά

Είναι εύκολο; Όχι.. Εφαρμόσιμο; Φυσικά και ναι!Λίγη επιμονή χρειάζεται και θα μάθουμε το μυαλό μας να βλέπει τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Έρευνες λένε πως χρειάζεται 21 ημέρες ώστε ο εγκέφαλος να συνηθίσει μια συγκεκριμένη σκέψη. Μήπως να ξεκινήσουμε από σήμερα;

Αποφεύγουμε όσα μας ξυπνάνε τα αρνητικά συναισθήματα

Αν σκεφτούμε ποια πράγματα είναι αυτά που μας δημιουργούν δυσάρεστες σκέψεις, μπορούμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Η αρνητική σκέψη μπορεί να είναι κρυμμένη σε ένα τραγούδι, σε ένα μέρος, σε ένα πρόσωπο ή σε μία παρέα. Για να αισθανόμαστε καλύτερα, ας αποφεύγουμε ότι μας βάζει σε αυτή τη διαδικασία.

Λέμε «ευχαριστώ» για όσα έχουμε

Ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.. Η ζωή είναι μικρή, και ναι, πολλές φορές είναι άδικη απεναντί μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο που τον βλέπουμε. Το να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαρεί και να νιώσει ευγνωμοσύνη για όσα έχει είναι δώρο σε εμάς. Το να χαρούμε για όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα, από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα, θα μας βοηθήσει να διώξουμε τα αρνητικά συναισθήματα.

Τα δυσάρεστα συναισθήματα θα τελειώσουν

Όσο και αν αισθανόμαστε πως δεν θα ξεφύγουμε από μια κατάσταση ή ένα συναίσθημα, ο χρόνος και η ζωή μας κάνουν να προχωράμε. Αυτό που νιώθουμε σήμερα δεν κρατάει για πάντα, συνήθως μάλιστα την επόμενη μέρα το έχουμε ξεχάσει.

Ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας λέγοντας στοπ στα αρνητικά συναισθήματα τη στιγμή που τα νιώθουμε.. Έτσι τους ανοίγουμε την πόρτα της ψυχής μας για να φύγουν.

Νεότερα Άρθρα

Μήπως φλερτάρεις χωρίς να το καταλαβαίνεις; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Φάκελος «Αυτοεκτίμηση»: Πίστεψε στον εαυτό σου με αυτούς τους τρόπους

Her News

Ξεκίνα την ημέρα σου με μουσική

Her News b