HerNews.gr
Health

5 λεπτά Ζεν: Διαλογισμός των 5 λεπτών

Μπορεί να λείπει από το Ζεν ο διαλογισμός; Η απάντηση είναι..

Πως όχι. Δεν γίνεται να λείπει ο διαλογισμός. Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμη άρθρο 5 λεπτά Ζεν. Αφιερώστε 2 λεπτά από τον χρόνο σας για να διαβάσετε το άρθρο και άλλα 5 μέσα στην ημέρα για να πραγματοποιήσετε αυτό που πραγματεύεται. Σήμερα μιλάμε για την διαλογιστική τεχνική.

Ο διαλογισμός είναι η φυσική κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος, ήρεμος και ατάραχος. Σώμα και μυαλό είναι ένα, βρίσκονται σε αρμονία και για λίγες στιγμές η ύπαρξη απλά υπάρχει. Απλώς βρίσκεται σε ακίνητη θέση, εξισορροπώντας τα πάντα μέσα της.

Πώς γίνεται αυτό και γιατί είναι σημαντικό;

Βρισκόμαστε σε ακίνητη θέση οκλαδόν ή καθισμένοι σε καρέκλα. Ισιώνουμε το σώμα με τέτοιο τρόπο που η λεκάνη, η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή. Κλείνουμε τα μάτια και συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή. Αναπνέουμε ελεύθερα και αβίαστα. 5 με 10 αναπνοές για αρχή φτάνουν για να καταλάβουμε ότι δύσκολα συγκεντρωνόμαστε.

Θα μας αποσπάσουν την προσοχή οι ήχοι και οι σκέψεις μας. Και εκεί βρίσκεται το ΚΛΕΙΔΙ. Να παραμείνεις στη θέση σου και φέρνεις και πάλι την προσοχή στην ηρεμία σου, την αναπνοή και το απόλυτο τίποτα. Ακόμη και ένα με δυο λεπτά τις πρώτες φορές είναι κατόρθωμα.

Έχουμε συνηθίσει την έντονη καθημερινότητα και η χαλαρότητα και η απλή ύπαρξη μας φαίνονται αδιανόητα.

Και όμως, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο διαλογισμός είναι το βήμα στην συνειδητότητα. Στο να καταλάβουμε την ύπαρξή μας και να ζούμε πιο όμορφα και καλά. Δοκίμασέ το και μετά τις πρώτες φορές, τα 5 λεπτά διαλογισμού, θα είναι ευκόλως πραγματοποιήσιμα και θα σου φαίνονται μαγεία!

Νεότερα Άρθρα

Ηλιακή Ακτινοβολία: Πως μπορεί να μας βλάψει ο ήλιος;

Her News b

Αργός μεταβολισμός: Τι συμβαίνει στο σώμα μετά τα 30;

Her News

5 λεπτά Ζεν: Άδειασε απ’ όλη την ημέρα

Her News